Adevărata bătaie de joc la care este supusă România

Piticu scrie foarte iritat despre o poză care arată culorile drapelului în ordinea inversă. Dacă fac abstracție de nervii pe care îi afișează, îi dau dreptate lui Cristi, însă adevărata bătaie de joc la care e supusă România e alta. Citiți titlurile de pe Hotnews și Mediafax. Vedeți câte termene de finalizare ale autostrăzilor au fost amânate, vedeți câte termene de judecată a unor mari interlopi au fost de asemenea amânate. Vedeți cum strângem fonduri europene cu lingurița și vedeți cum pui de oameni influenți primesc ani de pușcărie cu suspendare pentru crime sau acte de violență.

Apoi intrați pe ceea ce odată numeam presă și vedeți bătaia de joc la adresa intelectului. Da, VEDEȚI ACOLO cum “a patra putere în stat” își bate joc AICI ȘI ACUM de cititorii săi. Inclusiv Realitatea, Cristi! N-am nimic cu Piticu, în interacțiunile pe care le-am avut cu el mi-a părut un băiat relaxat, amabil și deloc zgârcit în explicații (dacă i le-am cerut). Plus că ascultă trance, deci gg! Însă articolul de sus își pierde din relevanță din moment ce văd că susținătorii celui mai mare steag din lume sunt cei de la Antena3. Nu spun că cei de la Antena3 sunt niște sfinți: Piticu e credibil când vorbește despre Antena3 la fel ca Mircea Badea când și-o bate de tot ceea ce înseamnă trustul Pro.

În concluzie problemele României nu stau în afișarea greșită a steagului. Da, este o problemă, dar nu cât să nu ne facă să dormim. Și o posibilă explicație pentru încurcarea permanentă a culorilor: “roșu, galben și albastru” are un ritm trohaic, prezent în cultura românească populară, deci ne vine mult mai ușor să le spunem în acest fel.


Comments

4 responses to “Adevărata bătaie de joc la care este supusă România”

  1. Elena A-A Avatar
    Elena A-A

    V-ati pus problema ca poate poza e facuta din unghiul gresit?

  2. Adevaratele probleme sunt logice atata timo cat prim ministrul (si alti ministri) tine speachuri la drapele mondiale in loc sa-si vada de tara…

  3. Nici macar nu e afisat gresti, a fost facuta poza din partea gresita. Daca ai sta la gura hangarului de unde s-a si pornit, ai constata ca prima culoare e albastrul. :))

    1. Tu crezi ca lumea tine cont de detaliul asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.