Umblă vorba că DJI va anunța noua dronă pe data de 28 aprilie. Din păcate pentru ei, aproape toate specificațiile au fost publicate înainte de termen de un magazin din Olanda. Le vezi mai jos.

Probabil cel mai important aspect: prețul

Primul DJI Mavic Mini (model pe care îl am de doi ani și ceva) a fost lansat la final de 2019, la un preț de €400 pentru versiunea de bază. A doua generație a scăpat de numele “Mavic”, a adăugat fotografiere RAW, filmare 4K la 30 de cadre pe secundă, o tehnologie de transmisie mult mai bună și €50 la prețul de listă. Așadar, cel mai ieftin DJI Mini 2 costa €450.

Odată cu lansarea dronei de sub 250 de grame, fanii au tot spus că ar fi mișto ca Mini să aibă și aia, și aia, și aia. Că uite: rivalii de la Autel fac modele cu specificații mult mai bune. Așa că DJI a ascultat și Mini 3 Pro (da, Pro) are specificații mult mai bune, dar are și un preț pe măsură: pornește de la €739.

Chestiile care te interesează

Camera

Camera primește un upgrade major, începând de la senzorul mărit (1/1.3″, față de 1/2.3″ pe Mini 2) și obiectivul mult mai luminos (f/1.7, față de f/2.8 pe Mini 2). Asta înseamnă o sensibilitate mărită la lumină, deci imagini și clipuri mult mai clare, fără atât de mult zgomot. Ca să vă faceți o idee mai clară în ceea ce privește dimensiunea senzorului, las o comparație cu cel de pe Mini 2 și cel de 1″ de pe Air 2S:

Senzorul de pe DJI Mini 3 Pro face un salt important în calitate, însă rămâne destul de departe de mult apreciatul de pe DJI Air 2S (același senzor pe care îl vedem în gama RX100 de la Sony).

Fotografiile RAW ajung acum la 48 de megapixeli, iar clipurile pot fi înregistrate până la 4K în 60 de cadre sau Full HD în 120 de cadre (asta e foarte tare). Camera mai pune la dispoziție înregistrare HDR și un flat picture profile (D-Cinelike Color), pentru cei care sunt pasionați de colorizare.

O ultimă informație ce merită menționată: camera se poate roti la 90 de grade, pentru a înregistra conținut în format vertical (și asta e foarte tare).

Durata de viață a bateriei

DJI oferă două opțiuni: bateria normală, care te ține sub limita de 250 de grame și care îți oferă până la 34 de minute de zbor (cu 3 mai multe decât generația precedentă) sau o baterie de dimensiuni mai mari (Intelligent Flight Battery Plus), cu care depășești cele 250 de grame, dar care îți oferă până la 47 de minute de zbor.

Design îmbunătățit

Noul DJI Mini 3 Pro își schimbă un pic înfățișarea: elicele sunt mai mari, senzorii de obstacole acoperă acum 3 direcții (față, spate, jos) și design-ul ia în considerare înclinarea dronei în timpul zborului, pentru a fi mai aerodinamică.

Focus Track

Până acum, seria Mini nu era capabilă să urmărească un subiect în timp ce acesta se mișcă (bine, puteai face asta prin aplicații 3rd party). Odată cu senzorii de obstacole, DJI va introduce funcțiile ActiveTrack 4.0, Spotlight 2.0 și Point of Interest 3.0.

Ca de obicei, căscați bine ochii atunci când faceți cercuri în jurul unui subiect, că drona nu are senzori laterali.

Master Shots

O altă funcție introdusă în premieră pe gama Mini. Îi indici dronei un subiect, iar ea înregistrează automat câteva cadre cinematice (din nou o funcție foarte tare).

Transmisie mai bună

Aici sunt două aspecte: tehnologia O3 de transmisie, cu live feed 1080p/30fps până la 12 kilometri distanță și transferul Wi-Fi de până la 30 Mbs. Deci vei copia mai rapid fotografiile RAW de 48 megapixeli și clipurile 4K la 60 de cadre.

Prețurile

Pentru că informațiile au fost scăpate chiar de un magazin de electronice, avem și gama de prețuri.

  • Așa cum am menționat mai sus, acestea pornesc de la €739 pentru versiunea de bază (dronă + baterie), fără telecomandă;
  • Dacă o vrei cu telecomandă, vei cheltui €829;
  • Dacă o vrei cu telecomanda cu ecran încorporat, vei scoate din buzunar €999;
  • Pachetul Fly More va fi și el disponibil separat, la prețul de €189.

Necunoscutele

Din câte am văzut, lumea se întreabă dacă DJI va lansa și un model Mini 3 non-pro. Momentan, DJI are în gamă două drone accesibile: DJI Mini 2 (€450) și DJI Mini SE (este primul Mavic Mini, dar cu un alt nume și un preț de €300).

Loc în gamă ar fi. Mini 2 ar putea deveni noul SE, la un preț de €350, iar pentru vreo €500, DJI ar putea lansa un model care să împrumute câteva dintre specificațiile lui Mini 3 Pro.

O altă necunoscută, de data asta strict despre DJI Mini 3 Pro, ține de bitrate-ul în modul video (Mini 2 ajunge la cel mult 100Mbs). 4K 60fps și 1080p la 120fps ar trebui să îl dubleze.

Le vom afla pe toate pe 28 aprilie. Inclusiv de când încep livrările.

Imagini via | Specificații via