Cum s-a maturizat muzica electronică

Above & Beyond Acousic
Above & Beyond Acousic. via thebangingbeats.com

Muzica electronică este văzută de mulți drept un gen superficial al artei notelor. Instrumente naturale puține spre deloc, procesare intensă a vocilor și cea mai digitală senzație pe care muzica o poate oferi oamenilor. Până și cei de la Rolling Stone au arătat cu degetul caracterul superficial al muzicii electronice (e drept, într-un mod ipocrit).

Muzica electronică a oferit numeroase hit-uri, number ones și imnuri , însă tot nu prinde peste tot, chit că vorbim de trance, minimal, progressive sau tech. Ultimele melodii apărute mă fac să cred că muzica electronică a ajuns la maturitate. Nu, nu este vorba de tehnici speciale de producție sau o voce excepțională apărută de nicăieri.

Mai nou, muzica electronică este transpusă în variantă acustică. ATB are evenimente “ATB In Concert”, unde își adună o gașcă de instrumentiști și refac hiturile sale. Deja am vorbit despre albumul lui Eller van Buuren, însă următorul pe lista mea de achiziții este “Above & Beyond Acoustic”. Apare la sfârșitul lui ianuarie și e disponibil la precomandă pe iTunes.

Muzica celor de la Above & Beyond are deja o încărcătură sentimentală peste media celei pe care o găsesc în muzica trance, însă transpunerea în acustic arată că muzica electronică poate fi ascultată de toată lumea. Deja a apărut clipul pentru “Love is not enough”. Cum vi se pare?


Comments

4 responses to “Cum s-a maturizat muzica electronică”

 1. singura chestie mai interesanta petrecuta in ultima perioada, a fost proiectul New World Punx, al lui Ferry Corsten si Markus Schulz. din acest punct de vedere, faptul ca am putut sa merg sa ii ascult in 2-13 la Arenele Romane, il apreciez drept un privilegiu. mai ales, in contextul in care evenimentele din seria ASOT ne ocolesc la modul enervant, as zice usor nedrept.

  eu sustin de cativa ani, ca Above and Beyond este cu multe peste celelalte trupe si chiar single DJ din muzica electornica, cu precadere Progessive-Trance. in rest, este fireasca involutia acestui gen muzical. si e foarte corect ultimul clasament DJ MAG, chiar daca nu ma incanta ce am vazut. acest album in varianta acustica, e o dovada ca A&B sunt un format de calitate si, cu o singura sincopa (oprirea colaborarii cu Justine Suissa in proiectul Oceanlab), continua sa surpinda placut.

  http://dantrofin.blog.com/2013/12/19/above-beyond-acoustic-love-is-not-enough-porchester-hall-london/

  1. Dan Pandrea Avatar
   Dan Pandrea

   Evenimentele ASOT nu ne ocolesc la modul enervant. N-avem public pentru un astfel de show.

 2. ai dreptate, in functie de cum privim acest public sau cum ne comportam la astfel de eventuri majore ! in 2008, la Arenele Romane, pe o ploaie torentiala, erau 2 posibilitati : sa te duci acasa sau sa RAMAI ! publicul roman, a decis, in proportie de 2/3, ca e prea frig. in acest timp, unii dintre noi dansau in ploaie. mie mi s-a stricat camera la melodia “Rain” din pricina stropilor ce au picurat pe lentila. un ecran din partea dreapta a scenei a picat si el din pricina conditiilor meteo.

  multi dintre fani au mers sus si au asteptat oprirea ploii pe la miezul noptii. pentru cei care am ramas pana duminica dimineata la 06 AM, a fost o recompensa suprema faptul ca Armin a mixat 9 ore fara intrerupere. iata de ce, publicul se educa, publicul se cerne si trebuie sa mai asteptam, pana vom putea avea National Arena full cu bilete sold out incat sa nu mai tanjim dupa concertele de la vecinii nostri bulgari care ne-au luat fata foarte tare in ultimii ani.

 3. […] prima dată despre album în decembrie, când una dintre melodii apăruse deja pe Youtube. De atunci și până […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.