36 de ani de Walkman. Plus un infografic

Cu muzica în căștile smartphone-ului și servicii de streaming oricând la dispoziție, devine din ce în ce mai greu să ne dăm seama de impactul pe care Sony l-a provocat în urmă cu 36 de ani. Player-ul portabil a cimentat personalități, a oferit o soluție celor care căutau relaxare sau doze de euforie și, per ansamblu, a schimbat definitiv modul în care ne raportăm la artiști și la muzica lor.

Din fericire, am apucat să trăiesc vremurile playerelor de casetă, deși nu mi-am permis un Walkman. Însă senzația apăsării unor butoane grele, click-ul închiderii clapei de casetă și zgomotul motorului care învârtea toate elementele din interior – toate rămân adânc înrădăcinate în memorie.

tumblr_n9t48f9ycj1ti5owoo2_r5_500

Au urmat CD Playerele de la Thomson și Philips, ca mai apoi să trec direct la soluția digitală oferită de telefonul mobil. Experiența nu mai este la fel, însă moștenirea Walkman-ului original se află în fiecare pereche de căști pe care le vedeți în autobuz, metrou sau pe stradă. Și pentru că evoluția player-ului portabil de muzică a avut un drum lung în ultimii 36 de ani, iată un infografic foarte tare de la InnerFidelity:

walkman_birthday_infographic


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.