Categories
Tech

10 year challenge pentru dezvoltatorii de aplicații mobile înseamnă $120 miliarde

În 2008, Apple inaugura App Store. La peste 10 ani de atunci, încerc să-mi aduc aminte ce aplicații foloseam pe Symbianul vremurilor respective. Opera Mobile Browser era cam cea mai importantă, apoi mai erau câteva joculețe.

Apple a schimbat fundamental modul în care instalăm aplicațiile pe telefonul mobil. Odată cu App Store, Apple a stabilit și raportul 70/30. Pentru orice aplicație pe bani, Apple a reținut 30% din încasări. Restul s-a dus către dezvoltatori. Iar din 2008 până acum, dezvoltatorii au primit $120 miliarde. Un 10 year challenge care a adus în conturile Apple aproximativ $51.5 miliarde.

Singurul lucru la care mă pot gândi după știrea asta este câte joburi au fost create în tot acest timp. Zynga a crescut și apoi a murit, iar Rovio a ieșit din zona jocurilor și a scos un film care s-a descurcat binișor la box office.

Instagram a pornit ca o aplicație exclusivă iOS. Știm cu toții unde se află acum. Ideea cu care vă invit să rămâneți este că se pot schimba multe în 10 ani, chiar dacă uneori nu prea simțim asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.