Mi-am adus aminte de siropurile copilăriei. La vremea aceea era un miracol că o sticlă de jumătate de litru poate produce atât de mult suc. Apoi trebuie să ne aducem aminte de ritualul umplerii sifoanelor, cealaltă jumătate fără de care nu se putea face minunea cu aromă de căpșune. Sau vișine. Sau caise. Știți voi.

Ieri mi-a venit ideea să asociez siropul și sifonul cu X Factor. Pare stupid la început, dar dacă stai să vezi lucrurile mai bine, cele două ingrediente alcătuiesc în viața reală show-ul de duminică seara de pe Antena 1.

Pentru moment X Factor este la stadiul de sirop. Prestațiile artiștilor, reacția juriului – toate sunt comprimate. Uneori mai dulce, câteodată mai sărat, de puține ori chiar amar. Nu toată lumea are Factorul X, dar momentele dulci în care faci ochii mari în fața ecranului sunt de luat în seamă. Mă văd în fiecare ediție cum spun “ăsta e! sigur ajunge în gale!”, alteori mă întreb ce curaj nebun îți trebuie să te prezinți în fața juriului cu o voce praf. Mă rog, în cazurile astea ajung să îl văd pe Cheloo cum râde… mai rar așa ceva.

Galele live vor aduce cu ele sifonul. Efervescența momentului live, a trăirilor juriului, nimic nu se mai poate tăia la montaj, naratori nu mai sunt, iar spontaneitatea momentelor de trecere trebuie susținută din nou de Răzvan și Dani. Nu-i bai, fac asta în fiecare dimineață.

Așadar cel mai bun sirop, cea mai pură aromă a factorului X va fi decantată și servită cu un sifon rece în momentul în care X Factor va ajunge să susțină galele live. Până atunci aștept să văd următorii concurenți. Și cum duminica asta Delia, Cheloo și Dan au fost din nou în fața concurenților și și-au dat cu părerea, juratul Dan Pandrea, de la birou, din fața monitorului a dat un “DA” lui Laurențiu Barzoi (băiatul de mai sus). Interpretarea sa nu a fost perfectă, însă a fost altceva. Pentru mine e de urmărit, toți cei care pun suflet într-o interpretare și prezență scenică (și ajung să se priceapă la asta) merită recunoștință. Pe a mea o are, la fel și pe cea a lui Dan și Delia.

Mai rămâne Cheloo. Poate un RnB în viitor.

Categories: Muzica

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

0 thoughts on “X Factor concentrat. In curand si in varianta 100% live”

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Tuesday Maybe este albumul de ascultat în drum spre festivaluri

Ce asculți în drum spre festivaluri? Aceleași melodii pe care vei dansa o noapte întreagă? Cam redundant, zic. Așa că v-am găsit ceva care să vă bage în starea de festival, dar care să nu Read more…

Muzica

Armin van Buuren – Sunny Days

Se pare că Armin merge pe rețeta melodiilor lansate în versiune pop, ca mai apoi să fie remixate de comunitatea DJilor trance. S-a întâmplat cu I Need You, se întâmplă și acum cu Sunny Days. Read more…

Muzica

Am făcut un cover Above & Beyond pe iPhone

Ziceam acum ceva timp că Apple a pompat noi lucruri în versiunea iOS a aplicației GarageBand. Unul dintre ele este plugin-ul Alchemy, cumpărat de americani în urmă cu vreo doi ani. Am vrut să văd Read more…