Mi-am adus aminte de siropurile copilăriei. La vremea aceea era un miracol că o sticlă de jumătate de litru poate produce atât de mult suc. Apoi trebuie să ne aducem aminte de ritualul umplerii sifoanelor, cealaltă jumătate fără de care nu se putea face minunea cu aromă de căpșune. Sau vișine. Sau caise. Știți voi.

Ieri mi-a venit ideea să asociez siropul și sifonul cu X Factor. Pare stupid la început, dar dacă stai să vezi lucrurile mai bine, cele două ingrediente alcătuiesc în viața reală show-ul de duminică seara de pe Antena 1.

Pentru moment X Factor este la stadiul de sirop. Prestațiile artiștilor, reacția juriului – toate sunt comprimate. Uneori mai dulce, câteodată mai sărat, de puține ori chiar amar. Nu toată lumea are Factorul X, dar momentele dulci în care faci ochii mari în fața ecranului sunt de luat în seamă. Mă văd în fiecare ediție cum spun “ăsta e! sigur ajunge în gale!”, alteori mă întreb ce curaj nebun îți trebuie să te prezinți în fața juriului cu o voce praf. Mă rog, în cazurile astea ajung să îl văd pe Cheloo cum râde… mai rar așa ceva.

Galele live vor aduce cu ele sifonul. Efervescența momentului live, a trăirilor juriului, nimic nu se mai poate tăia la montaj, naratori nu mai sunt, iar spontaneitatea momentelor de trecere trebuie susținută din nou de Răzvan și Dani. Nu-i bai, fac asta în fiecare dimineață.

Așadar cel mai bun sirop, cea mai pură aromă a factorului X va fi decantată și servită cu un sifon rece în momentul în care X Factor va ajunge să susțină galele live. Până atunci aștept să văd următorii concurenți. Și cum duminica asta Delia, Cheloo și Dan au fost din nou în fața concurenților și și-au dat cu părerea, juratul Dan Pandrea, de la birou, din fața monitorului a dat un “DA” lui Laurențiu Barzoi (băiatul de mai sus). Interpretarea sa nu a fost perfectă, însă a fost altceva. Pentru mine e de urmărit, toți cei care pun suflet într-o interpretare și prezență scenică (și ajung să se priceapă la asta) merită recunoștință. Pe a mea o are, la fel și pe cea a lui Dan și Delia.

Mai rămâne Cheloo. Poate un RnB în viitor.

Categories: Muzica

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Două melodii bune de la #ABGT250

Above & Beyond au marcat 250 de episoade ale emisiunii Group Therapy printr-un weekend plin de muzică organizat în America, în statul Washington (The Gorge Amphitheatre). Pe lângă melodiile lor și anunțul că următorul album, Read more…

Muzica

Evenimentele dance restrânse n-or să moară prea curând

Întotdeauna mi s-a părut amuzant să aud mari DJ că se simt la fel de bine atât pe stadion de mii de fani, cât și într-un club de 200 de persoane. Mă gândeam că e Read more…

Muzica

Cum s-a văzut Untold de la București

Ce faci când nu ești în Cluj și Untold e pe toate gardurile? Păi te uiți, că altceva n-ai ce face. Este primul Untold care mă prinde departe de complexul amenajat în jurul noului stadion. Read more…