Eram în 2004 și vedeam pentru prima dată trailer-ul World of Warcraft, un mix de sunet, culoare și mișcare cum nu îmi fusese dat să văd. M-a impresionat foarte mult, însă nu doar pe mine – în foarte scurt timp sălile de net din Buzău (aflate în vârful existenței lor la acea vreme) au luat jocul și au permis adolescenților ca mine să intre în lumea asta a raid-urilor.

Timpul s-a mișcat repede și, 8 ani mai târziu, Mists of Pandaria se lansează ca al 5-lea expansion set și mă readuce în lumea concepută de cei de la Blizzard (a nu se confunda cu ceilalți The Blizzard). De pe vremea în care frecventam sălile de net s-au schimbat multe: noi rase, noi clase, noi continente, noi raid-uri și noi misiuni. Blizzard a avut grija ca pe parcursul anilor să adauge conținut interesant (numai procesorul vechi de acasă și placa video moartă știu de câte ori i-am tras-o lui Illidan în The Burning Crusade), astfel încât World of Warcraft să adune 9.1 milioane utilizatori.

Încă de la apariția primelor imagini ale Mists of Pandaria s-au auzit voci care asociau rasa cea nouă cu Po, personajul principal din Kung Fu Panda. Vocile s-au intensificat în momentul în care a apărut trailer-ul oficial (vine imediat) în care putem vedea o latură comică a personajului principal (oare Blizzard o fi angajat part time niște scenariști și oameni de la Dreamworks?). Cert este că Pandaren, rasa despre care se vorbește, a existat încă din Warcraft III Reign of Chaos (cel puțin), iar jucătorii de DotA îl știu foarte bine pe eroul Pandaren Brewmaster, deci cu mult înainte ca Jack Black să-i dea viață lui Po.

Al 5-lea expansion set va fi disponibil începând de la miezul nopții în magazinele Altex și Media Galaxy din țară sub două forme: jocul în sine (130 lei) și varianta Collector’s Edition (290 lei). Am pus mâna pe Collector’s Edition și i-am făcut un unboxing, iar ce am găsit înauntru m-a surprins:

Rămâne de văzut dacă mă apuc din nou de jucat. Unu la mână că trebuie să-mi găsesc contul vechi și în al doilea rând trebuie să îi cer voie lui Chuck Norris.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Auto

Alternativă la DN2

Pentru că am trecut peste unul dintre cele mai sângeroase weekend-uri de pe șoselele României, vă las mai jos o variantă de evitare a Drumului Național 2, între Buzău și București. Varianta e valabilă atât Read more…

Cotidiene

Avem conducătorii pe care îi merităm

Un consilier local din comuna Sadu, judeţul Sibiu, a propus ca poliţiştii să anunţe mai întâi la Primărie când vin să facă razii în comună, ca oamenii să se poată feri. „Noi îi plătim, şi Read more…

Cotidiene

Acțiunile statului ca metaforă

Mi-am adus aminte de o fază de când locuiam în Buzău. Eram undeva prin zona stadionului și așteptam pe cineva. Pe partea cealaltă a străzii, vedeam un cerșetor undeva la 60 de ani cum mergea Read more…