Îmi place că Withings nu stă locului și lansează produse fidele misiunii lor: sănătate prin gadget-uri inteligente. La CES 2016 au anunțat termometrul inteligent și cel mai ieftin tracker de activitate din gama lor. Cel mai recent produse este Withings Body Cardio, un cântar inteligent ce arată cât de bine stai cu inima.

Pe lângă măsurători precum greutate, procentul de grăsime, masa musculară, masa osoasă și nivelul de hidratare, Withings Body Cardio include și ceea ce doctorii numesc Pulse Wave Velocity (viteza pulsului arterial). Pe scurt, cântarul măsoară viteza pulsului, iar de aici deduce cât de “relaxate” sunt arterele, semn al sănătății sistemului cardio-vascular. Mai multe detalii găsiți aici.

Informațiile înregistrate de Withings Body Cardio sunt sincronizate cu orice smartphone iOS și Android, prin aplicația Health Mate. Eu deja o folosesc împreună cu ceasul Withings Activite Steel, iar experiența de utilizare este foarte plăcută.

La fel precum celelalte cântare din gamă, Withings Body Cardio permite crearea de 8 profile, în cazul în care vreți să puneți toată familia la măsurători. Și, dacă e să ne luăm după obiceiurile Withings, cântarul va primi periodic actualizări de firmware care îi vor îmbunătăți performanțele.

Singurul lucru care stă în calea adoptării în masă a Withings Body Cardio este prețul: €180. Ultimii ani au arătat o degradare a sănătății românilor ca urmare a unei alimentații defectuoase, așa că nu văd ca ai noștri să se înghesuie să dea aproape de 900 de lei pe un cântar care nici măcar manele nu știe să pună.

Deocamdată îl găsiți pe site-ul Withings, însă e posibil să apară și în magazinele autorizate Apple de la noi.

withings-body-cardio-1


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Comunicare

IKEA, încărcarea wireless, iPhone 8 și niște ad-uri bune

IKEA nu se află la primul episod în care ia filosofia (sau marketing-ul) Apple și o adaptează propriului brand. Au făcut asta cu unul dintre cataloagele lor, iar de data asta au venit cu niște Read more…

Tech

Am rămas cu 3 lucruri după conferința Apple

La ora locală 10, Tim Cook a anunțat următoarele generații de produse: Apple Watch Series 3, iPhone 8, 8 Plus, X și Apple TV 4K. Deși multă lume se concentrează pe cât de dezamăgitoare este Read more…

Tech

Nokia 5 review: plăcut surprins

Am ales să public review-ul Nokia 5 în ziua în care Apple anunță următoarele iPhone-uri dintr-un simplu motiv: nu ai nevoie de un buget de +3000 lei pentru a avea un smartphone decent. Următoarele rânduri Read more…