Îmi place că Withings nu stă locului și lansează produse fidele misiunii lor: sănătate prin gadget-uri inteligente. La CES 2016 au anunțat termometrul inteligent și cel mai ieftin tracker de activitate din gama lor. Cel mai recent produse este Withings Body Cardio, un cântar inteligent ce arată cât de bine stai cu inima.

Pe lângă măsurători precum greutate, procentul de grăsime, masa musculară, masa osoasă și nivelul de hidratare, Withings Body Cardio include și ceea ce doctorii numesc Pulse Wave Velocity (viteza pulsului arterial). Pe scurt, cântarul măsoară viteza pulsului, iar de aici deduce cât de “relaxate” sunt arterele, semn al sănătății sistemului cardio-vascular. Mai multe detalii găsiți aici.

Informațiile înregistrate de Withings Body Cardio sunt sincronizate cu orice smartphone iOS și Android, prin aplicația Health Mate. Eu deja o folosesc împreună cu ceasul Withings Activite Steel, iar experiența de utilizare este foarte plăcută.

La fel precum celelalte cântare din gamă, Withings Body Cardio permite crearea de 8 profile, în cazul în care vreți să puneți toată familia la măsurători. Și, dacă e să ne luăm după obiceiurile Withings, cântarul va primi periodic actualizări de firmware care îi vor îmbunătăți performanțele.

Singurul lucru care stă în calea adoptării în masă a Withings Body Cardio este prețul: €180. Ultimii ani au arătat o degradare a sănătății românilor ca urmare a unei alimentații defectuoase, așa că nu văd ca ai noștri să se înghesuie să dea aproape de 900 de lei pe un cântar care nici măcar manele nu știe să pună.

Deocamdată îl găsiți pe site-ul Withings, însă e posibil să apară și în magazinele autorizate Apple de la noi.

withings-body-cardio-1


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

ENGIE aduce produse de pe Indiegogo

Rareori se întâmplă ca produsele de pe Indiegogo sau Kickstarter să mă impresioneze. Ăsta e unul. Altul e Sensibo, un gadget care leagă telefonul de aparatele de aer condiționat. Totul a început acum 3 ani, când Read more…

Foto

Zeiss revine lângă Nokia

Undeva, într-un sertar, un Nokia N73 roșu, cu cameră de 3.2 megapixeli și optică Zeiss încă speră că îl voi folosi măcar câteva zile. Din păcate, la fel ca Vama Veche, Nokia nu mai e Read more…

Tech

Ce spuneau zvonurile despre primul iPhone

Toată lumea e cu ochii pe următorul iPhone. Va avea butonul Home integrat în ecran, cu tot cu senzorul de amprentă? Va avea încărcare prin inducție? Vom afla cu siguranță peste vreo 3 luni. Până Read more…