Îmi place că Withings nu stă locului și lansează produse fidele misiunii lor: sănătate prin gadget-uri inteligente. La CES 2016 au anunțat termometrul inteligent și cel mai ieftin tracker de activitate din gama lor. Cel mai recent produse este Withings Body Cardio, un cântar inteligent ce arată cât de bine stai cu inima.

Pe lângă măsurători precum greutate, procentul de grăsime, masa musculară, masa osoasă și nivelul de hidratare, Withings Body Cardio include și ceea ce doctorii numesc Pulse Wave Velocity (viteza pulsului arterial). Pe scurt, cântarul măsoară viteza pulsului, iar de aici deduce cât de “relaxate” sunt arterele, semn al sănătății sistemului cardio-vascular. Mai multe detalii găsiți aici.

Informațiile înregistrate de Withings Body Cardio sunt sincronizate cu orice smartphone iOS și Android, prin aplicația Health Mate. Eu deja o folosesc împreună cu ceasul Withings Activite Steel, iar experiența de utilizare este foarte plăcută.

La fel precum celelalte cântare din gamă, Withings Body Cardio permite crearea de 8 profile, în cazul în care vreți să puneți toată familia la măsurători. Și, dacă e să ne luăm după obiceiurile Withings, cântarul va primi periodic actualizări de firmware care îi vor îmbunătăți performanțele.

Singurul lucru care stă în calea adoptării în masă a Withings Body Cardio este prețul: €180. Ultimii ani au arătat o degradare a sănătății românilor ca urmare a unei alimentații defectuoase, așa că nu văd ca ai noștri să se înghesuie să dea aproape de 900 de lei pe un cântar care nici măcar manele nu știe să pună.

Deocamdată îl găsiți pe site-ul Withings, însă e posibil să apară și în magazinele autorizate Apple de la noi.

withings-body-cardio-1


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Să se dea câte un Galaxy S9 la toată lumea!

Văzusem niște comentarii amuzante pe Facebook zilele trecute, cum că românii regretă comunismul, mai ales cei născuți după ’90. Nu suntem departe de adevăr, iar dacă ne uităm la cea mai recentă lansare Samsung – Read more…

Tech

iOS 12: Apple începe să se trezească

După un trimestru în care au făcut ce știu mai bine (adică să-și mărească profitul), Apple pare să coboare cu picioarele pe pământ. Într-un raport publicat pe Bloomberg, iOS 12 pare să se concentreze pe Read more…

Tech

Două lucruri de reținut din Q1 2018 pentru Apple

Noaptea trecută, ora locală 14 la Cupertino, Apple a anunțat rezultatele financiare pentru Q1 2018 (octombrie – decembrie 2017). Pe scurt, a fost cel mai bun trimestru din istoria de peste 40 de ani a Read more…