Dintre toate produsele pe care Apple le-a anunțat săptămâna trecută, iMac 4K intră lejer pe wishlist. Știu că toată lumea bălește la modelul iMac Pro, dar sunt vreo două probleme la el: prima ar fi că apare în decembrie, a doua că pornește de la $5000.

Așa că modelul normal, de 21.5″ și rezoluție 4K, și-a găsit loc în wishlist din mai multe motive. Primul ar fi că începe de la $1299, iar pentru asta primiți un procesor quad-core, 8GB RAM, placă video dedicată și port-uri care vă permit o viață fără adaptoare. Cu toate astea, iMac 4K vine și cu două Thunderbolt-uri de generație a treia care, începând din toamnă, pot alimenta plăci video externe.

Spre deosebire de modelele care au apărut în 2013 și mai târziu, actualul iMac 4K face un lucru pe care nu îl mai credeam posibil la calculatoarele Apple. Cei de la iFixit au disecat noua generație și au descoperit că atât hard drive-ul și memoria RAM, cât și procesorul și cipul grafic pot fi înlocuite cu unități mai performante.

Ceea ce mă readuce la prețul de $1299. La banii ăștia, sunt două piedici în calea achiziției. Prima – vine cu 1 TB ce se învârte la 5400 de rotații, ceea ce prin 2005 era considerat decent. A doua problemă e cantitatea maximă de RAM suportată – doar 16 GB (MacBook-ul meu din 2012 atinge aceeași performanță).

De aceea, cei care doresc să își țină iMac-ul pentru mulți ani ar trebui să arunce o privire către următorul model, mai scump cu $300. Primiți un procesor un pic mai rapid, un hard disk hibrid, un cip grafic cu 4GB dedicați (față de 2GB la $1299) și aceeași cantitate de RAM, cu mențiunea că o puteți ridica la 32GB.

Așadar, dacă n-aveți nevoie urgentă de un monitor 5K în viața voastră și dacă sunteți dispuși să renunțați la portabilitatea unui MacBook Pro, $1499 este următoarea țintă. Sau vreo 8000 de lei cât va costa pe la noi un iMac 4k.

foto via

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Nokia 8 e complicația de care finlandezii au nevoie

Aseară, între discuțiile despre Game of Thrones și Supercupa Spaniei, Nokia a anunțat vârful de gamă. Se numește Nokia 8, rulează Android și vine cu câteva elemente distincte față de competiție. Deși a stârnit ceva Read more…

Tech

Noul iPhone se apropie…

Nici nu îmi dau seama când a trecut vara. Partea bună e că evenimentul Apple va deschide o toamnă plină de lansări.Pe modelul celui de anul trecut, am făcut o listă cu lucrurile pe care Read more…

Relax

Una bună cu Elon Musk și Artificial Intelligence

Artificial Intelligence is the rage these days. Este imposibil să nu dați peste o variantă a propoziției anterioare dacă navigați pe site-urile care tratează subiectul. De asemenea, cred că știți până acum că Elon Musk Read more…