Dintre toate produsele pe care Apple le-a anunțat săptămâna trecută, iMac 4K intră lejer pe wishlist. Știu că toată lumea bălește la modelul iMac Pro, dar sunt vreo două probleme la el: prima ar fi că apare în decembrie, a doua că pornește de la $5000.

Așa că modelul normal, de 21.5″ și rezoluție 4K, și-a găsit loc în wishlist din mai multe motive. Primul ar fi că începe de la $1299, iar pentru asta primiți un procesor quad-core, 8GB RAM, placă video dedicată și port-uri care vă permit o viață fără adaptoare. Cu toate astea, iMac 4K vine și cu două Thunderbolt-uri de generație a treia care, începând din toamnă, pot alimenta plăci video externe.

Spre deosebire de modelele care au apărut în 2013 și mai târziu, actualul iMac 4K face un lucru pe care nu îl mai credeam posibil la calculatoarele Apple. Cei de la iFixit au disecat noua generație și au descoperit că atât hard drive-ul și memoria RAM, cât și procesorul și cipul grafic pot fi înlocuite cu unități mai performante.

Ceea ce mă readuce la prețul de $1299. La banii ăștia, sunt două piedici în calea achiziției. Prima – vine cu 1 TB ce se învârte la 5400 de rotații, ceea ce prin 2005 era considerat decent. A doua problemă e cantitatea maximă de RAM suportată – doar 16 GB (MacBook-ul meu din 2012 atinge aceeași performanță).

De aceea, cei care doresc să își țină iMac-ul pentru mulți ani ar trebui să arunce o privire către următorul model, mai scump cu $300. Primiți un procesor un pic mai rapid, un hard disk hibrid, un cip grafic cu 4GB dedicați (față de 2GB la $1299) și aceeași cantitate de RAM, cu mențiunea că o puteți ridica la 32GB.

Așadar, dacă n-aveți nevoie urgentă de un monitor 5K în viața voastră și dacă sunteți dispuși să renunțați la portabilitatea unui MacBook Pro, $1499 este următoarea țintă. Sau vreo 8000 de lei cât va costa pe la noi un iMac 4k.

foto via

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Tech

Becurile IKEA TRADFRI devin compatibile cu Amazon Alexa și Apple HomeKit

IKEA a intrat pe piața smart home în primăvară, odată cu lansarea gamei de produse TRADFRI. O mână de becuri, un hub și o telecomandă. Am vorbit despre toate aici. Comunicarea cu asistenții virtuali inteligenți Read more…

Tech

Top 5 aplicații pe bani pentru macOS

Săptămâna trecută am vorbit despre topul personal al aplicațiilor gratuite pentru macOS. Vă puteți descurca și fără cele care sunt pe bani, însă unele dintre ele sunt foarte bune pentru suma pe care trebuie să o Read more…