Windows 8 a devenit disponibil pentru utilizatorii de rând. Cu un stick de 4GB și uneltele puse la dispoziție de Microsoft poți instala Windows 8 foarte ușor.

Ce mi-a plăcut

Instalarea s-a făcut foarte rapid, nu cred că au trecut 20 de minute până am început să-mi introduce datele de conectare. Interfața a fost aerisită, totul arătând mai bine, mai ales Metro. Îmi place că în cadrul interfeței speciale Internet Explorer e capabil să-mi arate tot ecranul, fără toolbar-uri inutile: 1280×800 pixeli de pagină web.

Microsoft a încercat și un soi de integrare cu cele mai populare servicii de socializare (Facebook, Twitter, Flickr etc.) și e pe drumul cel bun, însă mai are mult de lucrat. Sunt puse la dispoziție câteva aplicații cu care să te joci și alte câteva zeci pe care să le descarci din magazinul virtual (doar Evernote m-a interesat).

Ce nu mi-a plăcut

Voi încerca să fiu destul de succint, întrucât sunt multe de zis. În primul rând pierzi butonul de start, locul de unde porneam în foarte multe acțiuni. Dacă utilizatorul trebuie să-și schimbe modul de operare față de sistemul precedent nu e prea bine.

Setările sunt împărțite între cele din interfața Metro și cea clasică, iar dacă în prima nu găsesc ce-mi trebuie atunci trebuie să execut pași suplimentari pentru a găsi ceea ce îmi trebuie.

Sistemul de mesaje e greoi și neintuitiv, aș fi pus toate contactele trase din Facebook pe coloana din stânga. Poate că rezolvă în versiunea finală. Magazinul virtual are foarte puține aplicații, aplicația de vreme nu știe să îmi arate temperature în Celsius, după instalare sistemul de operare nu știe că am un ecran capabil de 1280×800 și aș putea continua.

Windows 8 mai are până ajunge la final, nu încep să urlu că va fi un produs prost, însă caracterul său schizofrenic se aseamănă foarte mult cu Steve Balmer. Pe de o parte îl avem pe omul care este Microsoft CEO, deci avizat, pe de altă parte îl avem pe nebunul care urla prin reclamele primelor generații de Windows. Cam așa este și cu Windows 8: Microsoft încearcă să ajungă pe prea multe dispozitive.

PS: în cazul în care există metode simple de a repara nemulțumirile de mai sus nu săriți cu injurii. O generație nouă trebuie să fie mai intuitivă decât cea pe care o înlocuiește, așa a fost și în cazul Windows 7 vs. Windows Vista.

PPS: Acum văd că era și ceva autocorrect activat.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Cum să nu te prindă toamna cu nădragii lăsați în propriul magazin online

E iulie, e vacanță, viața e mișto. Dar dacă te gândești că mai sunt abia 2 luni până la toamnă, îți dai seama că nu mai ai mult să pregătești campaniile pentru perioada în care Read more…

Cotidiene

Dacă aș fi primar (5): Ionuț e un jegos

Bine ați venit în seria de articole care nu propun autostrăzi suspendate, revoluție în trafic în 6 luni și zone metropolitane! Articolele “Dacă aș fi primar” cuprind idei simple, care pot îmbunătăți vizibil bunul mers Read more…

Cotidiene

Canicula a salvat Bucharest Food Festival

Sâmbătă a fost genul ăla de zi în care rufele s-au uscat într-o oră (sau poate chiar mai puțin). A fost și ziua în care am trecut pe la Bucharest Food Festival. S-a ținut în Read more…