Cu gândul că oamenii se vor călca în picioare să vadă cel mai nou film Marvel, am rezolvat cu rezervarea pentru Captain America: The Winter Soldier cu o săptămâna înainte de premieră.

Filmul începe cu introducerea lui Sam Wilson (Anthony Mackie) în raport cu Captain America (Chris Evans), pentru că e normal să ne dăm seama că cei doi se vor bate cu băieții răi. Spre deosebire de celelalte filme din Universul Marvel, Captain America 2 are o imagine mai realistă: lupte de stradă, multe gloanțe și înaltă trădare la nivel administrativ.

La fel ca în Iron Man 3 și Thor 2, The Winter Soldier reușește să prezinte o altă continuare a acțiunii de după momentul The Avengers. Însă filmul regizat de frații Russo reușește să dea niște răspunsuri în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în cei 70 de ani cât Steve Rogers a lipsit din peisaj. Deși filmul rulează 136 de minute, desfășurarea acțiunii m-a adus foarte repede către genericul de final.

Captain America are în continuare probleme de adaptare într-o lume în care valorile morale s-au schimbat major față de anii ’40, Black Widow (Scarlett Johansson) rupe în continuare picioare și mâini fără să clipească, în timp ce încearcă să-l cupleze pe Rogers cu fetele de la statistică și contabilitate, iar Nick Fury (Samuel L. Jackson) ajunge să folosească recuzita lui Mace Windu când e înconjurat de băieți răi (altfel nu-mi explic cum scapă, dar rămâne să vedeți voi).

Acțiunea este foarte bine construită până la punctul culminant, însă după momentul respectiv se simte că s-a dorit un pic grăbirea filmului. Despre Winter Soldier (Sebastian Stan) am păreri bune și nu prea. Da, este un bad ass în adevăratul sens al cuvântului, fără milă, fără compasiune pentru victime colaterale, dar are o subită și foarte bine montată trezire la realitate.

Cât despre final, rămâneți în scaune până când se termină tot genericul. Prima pastilă are legătură cu următorul Avengers, a doua cu următorul Captain America (probabil).

Impresii de după film? Una: mă duc să îl văd încă o dată 🙂


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

3 Comments

Victor · April 5, 2014 at 21:13

Parerea mea, pe care ti-am mai spus-o, e ca in acest film e vorba de Captain USA, nu de Captain America. 🙂

Larisa · April 14, 2014 at 23:48

Goddamit! Eu am stat doar la prima extra scene! 😐

3D la cinema | Dan Pandrea · April 25, 2014 at 11:27

[…] cum ziceam aici, am fost să văd Captain America a doua oară. Pe lângă faptul că am fost mai relaxat și am […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Film

Deadpool 2 e o pauză meritată de la temele serioase pe care le-am tot văzut în filmele cu supereroi

Pentru că nu poți produce filme cu bătăi și pelerine la nesfârșit, Marvel Studios și Warner Brothers au abordat teme ceva mai ample în filmele lor. Practic, în ultimii 3-4 ani, filosofia din spatele personajelor Read more…

Film

Încasările Infinity War îmi arată că publicul încă vrea eroi

Spielberg zicea asta în urmă cu doi ani: “We were around when the Western died and there will be a time when the superhero movie goes the way of the Western. It doesn’t mean there Read more…

Film

I, Tonya și Infinity War, cu Sebastian Stan în fața publicului român

Sebastian Stan a venit în România și am avut bafta să-l văd două zile la rând. Prima dintre ele a fost dedicată filmului “I, Tonya”, cap de afiș al American Independent Film Festival. S-a râs Read more…