În liceu am luat pentru prima dată contact cu ceea ce înseamnă voluntariatul pentru clase sociale și de vârstă defavorizate. Este un duș rece al realității pe care îl recomand oricui, mai ales că viața noastră se învârte doar în jurul orelor de lucru, a câtorva ieșiri în oraș și a concediilor rare.

Sâmbătă am văzut din nou cum e să îți dorești esențialul: o viață normală. Din fericire, în această dimineață am văzut la știri că, spre deosebire de acum 15 ani, cazurile fericite ale copiilor internați la Oncologie sunt din ce în ce mai multe. De aceea, la inițiativa lui Cristi Manafu, copiii de la Oncologie Pediatrică Fundeni au de weekend-ul trecut un motiv de bucurie în plus: au primit în dar 30 de tablete UTOK.

Cadouri de Craciun 2

Cu câțiva dintre ei am interacționat, le-am deschis tabletele și le-am văzut bucuria din ochii lor, alături de cea a părinților care erau de față. Pe lângă tableta în sine, fiecare copil are acum acces la aplicații prin care pot învăța zilnic lucruri noi. Mi s-a confirmat încă o dată că cei mici asimilează extraordinar de repede lucrurile noi și că tabletele îi vor însoți zilnic în drumul lor către noi informații.

Pe lângă Cristi Manafu, țin să le mulțumesc și lui Costin Cocioabă și Alexandru Negrea pentru că s-au ocupat de obositoarea sarcină a configurării fiecărei tablete în parte și pentru că le-au adus până sub bradul secției de Oncologie Pediatrică, dar și Alinei Iatan, fiziokinetoterapeutul care an de an depune eforturi de a face cadouri celor mici. Nu în ultimul rând, le mulțumesc bloggerilor care au dat curs invitației lui Cristi Manafu. Ați făcut 30 de copii foarte fericiți!


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

3 Comments

Shorin · December 23, 2014 at 21:53

Felicitari pentru zambetele pe care le-ati daruit!
Sunt sigur ca tabletele chiar vor fi apreciate de cei mici.
Sarbatori fericite!

Alin Stoica · December 24, 2014 at 08:53

Bravo! Bravo! Bravo! Felicitari pentru tot ceea ce ati facut pentru copii!

Mircea · December 24, 2014 at 21:17

Felicitari pentru initiativa si pentru rezultate. Este impresionant sa vezi atatia oameni, bloggeri, care se implica intr-o cauza care nu le aduce beneficii directe.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Tech

Becurile IKEA TRADFRI devin compatibile cu Amazon Alexa și Apple HomeKit

IKEA a intrat pe piața smart home în primăvară, odată cu lansarea gamei de produse TRADFRI. O mână de becuri, un hub și o telecomandă. Am vorbit despre toate aici. Comunicarea cu asistenții virtuali inteligenți Read more…

Comunicare

Facebook și activarea microfonului pentru a servi ad-uri

A ieșit în spațiul public ideea că Facebook ar cam asculta despre ce vorbim pe lângă telefon, ca mai apoi să ne servească ad-uri targetate. Sună a conspirație de tinichea de aluminiu, iar Facebook neagă Read more…