Am decis să las ziua de duminică liberă și să scriu astăzi despre Gala a opta a X Factor. Dorind să tind către statutul de blogger serios, m-am înarmat cu un Sony foarte bun și am fotografiat și filmat cam tot ce a mișcat pe scenă.

Au fost cele mai mari emoții, rămăseseră doar 5 nume: T&L, Diana Hetea, Iulian Vasile, Alin Văduva și favoritul meu, Andrei Leonte. Toți cu interpretări bune și scenografii pe măsură (acolo unde a fost cazul), concurenții au simțit că se apropie de momentul finalei și, după cum a dorit Antena 1 să se bage la cap, de premiul cel mare: 200.000€… impozabili.

Știam de săptămâna trecută că Andrei avea să cânte “18 ani” și “Home” a lui Bublé. Să le luăm pe rând: cântecul lui Chirilă a devenit imnul celor care se apropie de vârsta majoratului, iar Andrei era cel îndreptățit să il cânte, mai ales că are un fan base format cu precădere din adolescenți. Recunosc că melodia putea fi interpretată mai bine, dar eu m-aș fi tăiat instant dacă aș fi fost mobilierul unui skate park. În continuare Andrei explorează noi teritorii.

A doua piesă a reprezentat una dintre cele mai bune interpretări ale lui Andrei din acest concurs. Pe deoparte starea pe care a transmis-o cred că a ajuns la fiecare dintre noi, pe de alta parte stilul i se potrivește, drept urmare prestația sa a fost aproape perfectă.

Duminică m-am dus la studiourile Kentauros mai crispat ca oricând, însă Răzvan și Dani m-au făcut să am cea mai energică reacție la auzul că Andrei ne cântă și săptămâna viitoare. Binențeles că după încheierea emisiunii Andrei ne-a spus că poate mai mult și mai bine.

Decizia juriului nu m-a surprins deloc. Știam că Diana va ieși, era logic. Morar nu avea cum să elimine T&L, deoarece risca furia maselor (stupide) de pe facebook și ar fi fost acuzat de răzbunare împotriva Paulei. Cel mai probabil că drumul Dianei nu se va opri după decizia de ieri, însă îmi imaginez că nu va scăpa câteva apariții prin tabloide.

[nggallery id=51]


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Două melodii bune de la #ABGT250

Above & Beyond au marcat 250 de episoade ale emisiunii Group Therapy printr-un weekend plin de muzică organizat în America, în statul Washington (The Gorge Amphitheatre). Pe lângă melodiile lor și anunțul că următorul album, Read more…

Muzica

Evenimentele dance restrânse n-or să moară prea curând

Întotdeauna mi s-a părut amuzant să aud mari DJ că se simt la fel de bine atât pe stadion de mii de fani, cât și într-un club de 200 de persoane. Mă gândeam că e Read more…

Muzica

Cum s-a văzut Untold de la București

Ce faci când nu ești în Cluj și Untold e pe toate gardurile? Păi te uiți, că altceva n-ai ce face. Este primul Untold care mă prinde departe de complexul amenajat în jurul noului stadion. Read more…