Am decis să las ziua de duminică liberă și să scriu astăzi despre Gala a opta a X Factor. Dorind să tind către statutul de blogger serios, m-am înarmat cu un Sony foarte bun și am fotografiat și filmat cam tot ce a mișcat pe scenă.

Au fost cele mai mari emoții, rămăseseră doar 5 nume: T&L, Diana Hetea, Iulian Vasile, Alin Văduva și favoritul meu, Andrei Leonte. Toți cu interpretări bune și scenografii pe măsură (acolo unde a fost cazul), concurenții au simțit că se apropie de momentul finalei și, după cum a dorit Antena 1 să se bage la cap, de premiul cel mare: 200.000€… impozabili.

Știam de săptămâna trecută că Andrei avea să cânte “18 ani” și “Home” a lui Bublé. Să le luăm pe rând: cântecul lui Chirilă a devenit imnul celor care se apropie de vârsta majoratului, iar Andrei era cel îndreptățit să il cânte, mai ales că are un fan base format cu precădere din adolescenți. Recunosc că melodia putea fi interpretată mai bine, dar eu m-aș fi tăiat instant dacă aș fi fost mobilierul unui skate park. În continuare Andrei explorează noi teritorii.

A doua piesă a reprezentat una dintre cele mai bune interpretări ale lui Andrei din acest concurs. Pe deoparte starea pe care a transmis-o cred că a ajuns la fiecare dintre noi, pe de alta parte stilul i se potrivește, drept urmare prestația sa a fost aproape perfectă.

Duminică m-am dus la studiourile Kentauros mai crispat ca oricând, însă Răzvan și Dani m-au făcut să am cea mai energică reacție la auzul că Andrei ne cântă și săptămâna viitoare. Binențeles că după încheierea emisiunii Andrei ne-a spus că poate mai mult și mai bine.

Decizia juriului nu m-a surprins deloc. Știam că Diana va ieși, era logic. Morar nu avea cum să elimine T&L, deoarece risca furia maselor (stupide) de pe facebook și ar fi fost acuzat de răzbunare împotriva Paulei. Cel mai probabil că drumul Dianei nu se va opri după decizia de ieri, însă îmi imaginez că nu va scăpa câteva apariții prin tabloide.

[nggallery id=51]


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Lucrurile pe care le poți face cu Spotify în România

Lansarea Spotify pe piața din România vine cam la spartul târgului, când absolut toată lumea interesată de streaming are câte un abonament. Cu toate astea, Spotify este încă numărul 1 în materie de streaming audio, Read more…

Film

Star Wars Live In Concert: cum ar trebui să vedem filmele de acum încolo

George Lucas nu ratează nicio ocazie de a scoate bani din franciza Star Wars, doar a relansat “The Phantom Menace” în 3D. “A New Hope” acompaniat de Orchestra Simfonică București are mai mult sens, așa Read more…

Muzica

UNTOLD 2018: in need of some Anjuna Love

Ieri au ieșit trei știri importante despre Untold Festival. Prima dintre ele: următoarea ediție va avea loc între 2 și 5 august. Tot la Cluj, tot în același în parc și tot cu aceeași atmosferă Read more…