Despre Tritonal se știe că și-a început cariera în 2007, când doi băieți din Texas, Dave Reed și Chad Cisneros, au decis să își facă loc pe scena muzicii Trance. Progresul lor muzical a culminat acum câteva zile (9 mai), odată cu lansarea albumului de debut, piercing the Quiet. Tritonal a început din timp să adauge câte o piesă pe Youtube, doar ca să ne țină în suspans cât mai mult (citiți aici, aici și aici).

Albumul a fost lansat pe Air Up There Recordings, casa de discuri pe care chiar cei doi au înființat-o – încă o realizare de notat, având în vedere că au intrat pe scena EDM acum patru ani. Ce veți găsi pe album? 15 piese trance în adevăratul sens al cuvântului.

De regulă artiștii își încep albumul cu un intro scurt sau cu o piesă foarte bună. Tritonal a decis prin piesa Poem of Angels să mă calmeze. Sincer mă așteptam la bubuieli masive, sintetizatoare grămada, dar nu. Tritonal combină în prima piesă elemente simfonice, electronice și vocale. Îmbinarea tuturor acestor ingrediente m-a încântat foarte mult, astfel încât Poem of Angels este una dintre piesele preferate ale albumului. Este adevărat că piesele Everafter și Still With Me au același caracter downtempo, dar intro-ul albumului rămâne unul dintre cele mai bune pe care l-am auzit.

Vocea predominantă a albumului este cea a Cristinei Soto, cea pe care o vom regăsi și pe ultimul album al lui ATB, Distant Earth. Împreună cu ceilalți artiști, Cristina Soto dă o notă aparte albumului. Binențeles că meritul este și al tehnicii de producție și mă simt nevoit să revin la culoarea și sunetul specific fiecărui artist, semnătura sa. Dacă aș putea să aleg un cuvânt pentru sunetul Tritonal, acesta ar fi proaspăt (sau poate că fresh sună mai bine).

Piesa care dă numele albumului,Piercing Quiet, este o mai veche cunoștință a fanilor muzicii trance, dar asta nu înseamnă că a ajuns în acel punct în care este doar o melodie auzită cândva pe un radio. Spuneam mai devreme că Poem of Angels este una dintre preferatele albumului, iar cea de-a doua este Lifted. Are o energie deosebită, un tempo bine ales și o linie melodică ce prinde.

În opinia mea multe piese de pe albumul Piercing the Quiet vor ajunge să umple cluburile (de afară, nu la noi) cu sunetul lor plăcut și cu beat-urile trance autentice.

 


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

UNTOLD 2018: in need of some Anjuna Love

Ieri au ieșit trei știri importante despre Untold Festival. Prima dintre ele: următoarea ediție va avea loc între 2 și 5 august. Tot la Cluj, tot în același în parc și tot cu aceeași atmosferă Read more…

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Muzica

Două melodii bune de la #ABGT250

Above & Beyond au marcat 250 de episoade ale emisiunii Group Therapy printr-un weekend plin de muzică organizat în America, în statul Washington (The Gorge Amphitheatre). Pe lângă melodiile lor și anunțul că următorul album, Read more…