Între 16 și 18 mai va avea loc GPeC Summit și, pe lângă suita de speakeri locali și internaționali care vor urca pe scenă, țineți cont de următoarele.

eCommerce-ul nu bate pasul pe loc

În urmă cu vreo 3-4 luni eram foarte încântat de ideea de chatbot care să te ajute în anumite scenarii. Este încă un exemplu de automatizare cu rezultate satisfăcătoare atât pentru client, cât și pentru comerciant.

Numai că marii jucători internaționali nu stau pe loc. Google are Home și influențează modul în care brand-urile ajung să facă reclamă:

Amazon este foarte bine privit la capitolul asistenți personali. Familia Echo începe de la doar $50 și tocmai ce a primit un nou membru: Echo Show. Și pentru că e vorba de Amazon, au deja o reducere de $100 pentru achiziția a două bucăți.

Apple a rămas în urmă la capitolul asistenți personali, însă cele mai recente zvonuri indică anunțarea unui nou produs care să concureze cu Google și Amazon. Rămâne de văzut dacă acesta va debuta peste nici o lună, la WWDC 2017.

Cele trei exemple de mai sus indică faptul că eCommerce-ul nu va mai aparține neapărat de ecranul unui laptop sau al unui telefon mobil.

Asta e o urmare a faptului că oamenii cumpără mai mult

Și nu doar în State, ci și la noi. În cadrul conferinței de presă pe care eMAG-ul a ținut-o ieri, una dintre cele mai importante informații este că un client a cumpărat în medie 15 produse în 2016, față de numai 8 în anul precedent.

Nu cred că mai e nevoie să spun de ce suntem pe creștere. În continuare avem o rată mică de penetrare a eCommerce-ului (2.8%, față de 7.9% în Germania), deci creșterile sunt mai semnificative. Avem rate fără dobândă, comparatoare de prețuri, livrări relativ rapide ale pachetelor, plus retururi de până la 30 de zile.

Așa că fiți atenți la speakerii GPeC

E clar că nu e timp nici să respiri dacă activezi în eCommerce, așa că GPeC Summit vine să aducă un pic de perspectivă în domeniu. Peste 30 de specialiști români și internaționali în eCommerce, mobile și marketing online vor lua cuvântul timp de 3 zile, așa că ciuliți bine urechile și furați cât mai multe idei de la ei. Iată și lista completă a speakerilor:


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

E bine cu autobuzul pe linia de tramvai, dar…

Aud că Primăria a găsit soluția pentru fluidizarea traficului: transformarea șinelor de tramvai în benzi speciale pentru autobuz. Prin ceea ce cred că este un exces de zel, măsura prevede ca linia 21 (Sf. Gheorghe Read more…

Cotidiene

Nu există motivație mai mare decât foamea

Bănuiesc că ați văzut știrea conform căreia un sfert din tineri nu studiază sau nu muncesc. Să mă apuc acum să zic cum am muncit eu “la viața mea” nu ar rezolva mare lucru într-un Read more…

Auto

Renault: când wishful thinking merge prea departe

Brandurile care comunică o viață ideală sunt demne de urmărit mai ales pentru momentele când uzează placa asta pentru cele mai banale lucruri. Azi, schimbarea plăcuțelor de frână. Renault s-a gândit să deschidă Paintu’ (acum, Read more…