Între 16 și 18 mai va avea loc GPeC Summit și, pe lângă suita de speakeri locali și internaționali care vor urca pe scenă, țineți cont de următoarele.

eCommerce-ul nu bate pasul pe loc

În urmă cu vreo 3-4 luni eram foarte încântat de ideea de chatbot care să te ajute în anumite scenarii. Este încă un exemplu de automatizare cu rezultate satisfăcătoare atât pentru client, cât și pentru comerciant.

Numai că marii jucători internaționali nu stau pe loc. Google are Home și influențează modul în care brand-urile ajung să facă reclamă:

Amazon este foarte bine privit la capitolul asistenți personali. Familia Echo începe de la doar $50 și tocmai ce a primit un nou membru: Echo Show. Și pentru că e vorba de Amazon, au deja o reducere de $100 pentru achiziția a două bucăți.

Apple a rămas în urmă la capitolul asistenți personali, însă cele mai recente zvonuri indică anunțarea unui nou produs care să concureze cu Google și Amazon. Rămâne de văzut dacă acesta va debuta peste nici o lună, la WWDC 2017.

Cele trei exemple de mai sus indică faptul că eCommerce-ul nu va mai aparține neapărat de ecranul unui laptop sau al unui telefon mobil.

Asta e o urmare a faptului că oamenii cumpără mai mult

Și nu doar în State, ci și la noi. În cadrul conferinței de presă pe care eMAG-ul a ținut-o ieri, una dintre cele mai importante informații este că un client a cumpărat în medie 15 produse în 2016, față de numai 8 în anul precedent.

Nu cred că mai e nevoie să spun de ce suntem pe creștere. În continuare avem o rată mică de penetrare a eCommerce-ului (2.8%, față de 7.9% în Germania), deci creșterile sunt mai semnificative. Avem rate fără dobândă, comparatoare de prețuri, livrări relativ rapide ale pachetelor, plus retururi de până la 30 de zile.

Așa că fiți atenți la speakerii GPeC

E clar că nu e timp nici să respiri dacă activezi în eCommerce, așa că GPeC Summit vine să aducă un pic de perspectivă în domeniu. Peste 30 de specialiști români și internaționali în eCommerce, mobile și marketing online vor lua cuvântul timp de 3 zile, așa că ciuliți bine urechile și furați cât mai multe idei de la ei. Iată și lista completă a speakerilor:


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Comunicare

Îmi place branding-ul Echipei Naționale de fotbal

Da, cred că sunt unul dintre puținele persoane care chiar apreciază gestul Echipei Naționale. Pentru că, spre deosebire de acum 20 de ani, când convocarea la Națională era cea mai mare onoare, astăzi jucătorii par Read more…

Comunicare

Facebook și activarea microfonului pentru a servi ad-uri

A ieșit în spațiul public ideea că Facebook ar cam asculta despre ce vorbim pe lângă telefon, ca mai apoi să ne servească ad-uri targetate. Sună a conspirație de tinichea de aluminiu, iar Facebook neagă Read more…

Cotidiene

Catalonia sau când ambițiile unui grup restrâns afectează milioane de oameni

De regulă, nu mă bag în astfel de lucruri, mai ales când vine vorba de o încărcătură istorică ce fierbe de foarte mulți ani. Însă, în cazul Cataloniei, nu pot să nu remarc încăpățânarea unor Read more…