Din când în când mă mai prinde cheful de mixat. Pentru că nu am o consolă pe care să o conectez la laptop, mă mulțumesc cu ce găsesc în App Store. Cea mai bună soluție gratuită de mixat pentru iPad este Traktor DJ, deși nu este perfectă.

Există și varianta pentru iPhone, însă flexibilitatea unui ecran de iPad este net superioară. În primul rând, se văd mai bine waveformurile, iar punctele de cue pot fi setate foarte repede. Scroll – stop – set cue point – next. E atât de simplu.

Efectele sunt ascunse în extremități, însă dezvoltatorul aplicației le-a oferit suficient spațiu de manevră, odată ce le aduceți în prim plan. Un egalizator pe trei benzi și 11 efecte stau la dispoziție.

Ca orice aplicație de mixat, Traktor DJ poate scoate sunetul celor două piste audio pe canale diferite (Split Output). Astfel, master-ul rămâne pe casca stângă, în timp ce piesei în pregătire ii revine casca dreaptă. Asta poate crea confuzie la început, pentru că sunt șanse mari sa nu auziți mixul pe master. Scenariul pe care trebuie să-l urmați este folosirea Split Output pentru pregătirea următoarei piese și trecerea la output-ul implicit înainte de a intra pe mix cu noua melodie.

Alte lucruri de băgat în seamă în cazul Traktor DJ este upload-ul direct pe Mixcloud (ceea ce veți vedea că am făcut un pic mai jos), sincronizarea cu Dropbox (în cazul în care folosiți Traktor Pro pe laptop) și Super Slicer, un in-app purchase de €2.

Pregătirea mixului înainte de upload-ul pe Mixcloud

Din păcate, Traktor DJ nu e perfect. Lucrurile care îi lipsesc sunt o afișare a gamei melodiilor (acum doar arată ce melodii sunt compatibile între ele, fără alte detalii), posibilitatea de a schimba gama și o calitate mai bună a mixului înregistrat. Ultima dintre ele e cea mai importantă, mai ales că vreau să îmi fac un obicei de a mixa mai des. Chiar și doar 5 melodii. It’s fun.

Categories: Muzica

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Apple copiază o reclamă Microsoft copiată de la Apple | Dan Pandrea · February 20, 2017 at 17:09

[…] fi mișto că pot mixa pe un iPad și că pot încărca direct în Mixcloud ceea ce înregistrez. Dar dacă aveți vreodată nevoie […]

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

UNTOLD 2018: in need of some Anjuna Love

Ieri au ieșit trei știri importante despre Untold Festival. Prima dintre ele: următoarea ediție va avea loc între 2 și 5 august. Tot la Cluj, tot în același în parc și tot cu aceeași atmosferă Read more…

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Muzica

Două melodii bune de la #ABGT250

Above & Beyond au marcat 250 de episoade ale emisiunii Group Therapy printr-un weekend plin de muzică organizat în America, în statul Washington (The Gorge Amphitheatre). Pe lângă melodiile lor și anunțul că următorul album, Read more…