Văzusem pe Twitter și Facebook că lumea se adună la Amesterdam pentru ADE, una dintre cele mai importante conferințe de muzică electronică (cealaltă e Miami Winter Music Festival), însă am trecut cu vederea că în anii trecuți se anunța și câștigătorul topului DJMag.

Așa că, aseară târziu am văzut că Dimitri Vegas & Like Mike au obținut prima poziție. Adică oamenii care au livrat cel mai prost set de la Untold și care racolau raveri să-i voteze pe iPaduri după eveniment. N-am ce zice, frumoasă strategie, misiune îndeplinită și toată lumea e fericită.

Mai puțin cei care au votat pentru capacitatea unui dj de a mixa, nu de a închide adolescenți în studio pentru a produce următorul hit. Care seamănă cu ultimele 5.

Chestia asta nu s-a întâmplat peste noapte. Așa cum ziceam acum patru ani, când Guetta a ieșit pe primul loc, DJMag s-a trezit cu un nou public al industriei muzicii dance, iar acela trebuie stimulat și gâdilat în orgoliu. După ce Guetta a avut momentul său de glorie (și subliniez că a fost absolut meritat), a venit momentul ca DJMag să treacă de partea celor care produc profit. Iar cei care se produceau muzică ce se încadra în noul curent și-au dat seama că revista este cel mai bun mod de a scoate capul prin lume.

Practic avem parte de o cumetrie electronică, din care se fac bani frumoși. Și cum pot eu să mă supăr pe un bun plan de biznis?

PS: ăsta e un moment bun de a pune clipul cu Russell Peters:


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

UNTOLD 2018: in need of some Anjuna Love

Ieri au ieșit trei știri importante despre Untold Festival. Prima dintre ele: următoarea ediție va avea loc între 2 și 5 august. Tot la Cluj, tot în același în parc și tot cu aceeași atmosferă Read more…

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Muzica

Două melodii bune de la #ABGT250

Above & Beyond au marcat 250 de episoade ale emisiunii Group Therapy printr-un weekend plin de muzică organizat în America, în statul Washington (The Gorge Amphitheatre). Pe lângă melodiile lor și anunțul că următorul album, Read more…