“If you’re nothing without the suit, then you shouldn’t have it.” Tony Stark – Spiderman: Homecoming

M-am gândit la replica asta în timp ce eram martorul punctului culminant din Thor: Ragnarok. Știm deja că personajul lui Hemsworth își pierde ciocanul într-o înfruntare cu Hela. Înainte de a-l vedea complet una cu fulgerul, Thor trece prin același moment cu care s-a confruntat Peter Parker: ideea că materialul definește omul.

Ideea continuă în Thor: Ragnarok la un nivel și mai mare, când aflăm că “Asgard was never a place”, ci este alcătuit de oamenii săi. Asta ca să nu ne pară rău de distrugerea Asgard-ului, după 3 filme în care Thor a învățat enorm.

Și cam aici se încheie lucrurile filosofice pe care le vedem în film, pentru că Thor: Ragnarok este un spectacol de comedie mai deșteaptă decât cea a lui Whedon, combinată cu un artwork și o coloană sonoră vecine cu Guardians of the Galaxy. Acțiunea curge foarte bine, motiv pentru care n-am avut un singur moment de plictiseală pe tot parcursul filmului. Ce-i drept, Thor: Ragnarok este și cel mai scurt film din universul cinematic Marvel.

Hemsworth este poate un pic prea miștocar pentru cine se vrea a fi în Universul Marvel (producătorii au justificat asta prin faptul că Odinson a petrecut mult timp lângă Stark), însă dovedește că poate face comedie și prin dialog, nu doar prin situațiile stânjenitoare la care era supus în primele două filme.

În rest, Thor: Ragnarok mai are avantajul unui antagonist credibil. După dezamăgirea numită Malekith, Hela este o apariție care convinge. Parte din credibilitatea unui antagonist este perspectiva din care acționează. Dacă privitorul reușește să se identifice măcar cu o parte din motive, atunci antagonistul va fi memorabil. În cazul personajului jucat de Cate Blanchett, avem de a face cu motive puternice și cu un personaj negativ care poate sta lejer lângă faima lui Loki.

Musai de văzut pentru dialogul dintre Thor și Hulk, plăcerea de a-l vedea pe Goldblum doing Goldblum stuff și pentru niște cameo-uri care vă vor suprinde complet. Am văzut filmul la IMAX, iar 3D-ul n-a fost deloc obositor, semn că studiourile au învățat să nu exagereze.

*Dacă ați fost fani ai tonului regal și rigid, regăsit în primele două filme, Thor: Ragnarok va părea un sitcom cu efecte speciale foarte bune. Însă tonul regal a plasat primele două filme în coada clasamentului filmelor Marvel. Ragnarok va ocupa cu siguranță prima jumătate. Stați până la final.

 


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Film

Deadpool 2 e o pauză meritată de la temele serioase pe care le-am tot văzut în filmele cu supereroi

Pentru că nu poți produce filme cu bătăi și pelerine la nesfârșit, Marvel Studios și Warner Brothers au abordat teme ceva mai ample în filmele lor. Practic, în ultimii 3-4 ani, filosofia din spatele personajelor Read more…

Film

Încasările Infinity War îmi arată că publicul încă vrea eroi

Spielberg zicea asta în urmă cu doi ani: “We were around when the Western died and there will be a time when the superhero movie goes the way of the Western. It doesn’t mean there Read more…

Film

I, Tonya și Infinity War, cu Sebastian Stan în fața publicului român

Sebastian Stan a venit în România și am avut bafta să-l văd două zile la rând. Prima dintre ele a fost dedicată filmului “I, Tonya”, cap de afiș al American Independent Film Festival. S-a râs Read more…