Un ursuleț de pluș bea, fumează, înjură și aduce curve acasă. Cam utopic, nu însă și în mintea lui Seth McFarlane, omul care ne-a dat Family Guy. Filmul “Ted” este de fapt prima încercare a lui McFarlane în lumea mare a filmului, însă alături din prietenii din serialul de animație sunt și alte câteva nume importante de la Hollywood: Patrick Stewart în rolul naratorului, Norah Jones, Sam J Jones, Tom Skerritt (toți “jucându-se” pe ei) și un cameo foarte amuzant în care apare Ryan Reynolds.

Cele trei personaje care alcătuiesc triunghiul iubirii sunt John Bennett (Marc Wahlberg), Lori Collins (Mila Kunis) și Ted (vocea lui Seth McFarlane). După 27 de ani de prietenie la cataramă, John decide să își continue viața alături de Lori, chiar dacă asta înseamnă despărțirea de Ted. Situația dă naștere unor momente extrem de amuzante, mai ales că Ted este puternic umanizat prin încercările sale de a obține un job și de a avea o viața unui american obișnuit.

Puteți considera filmul ca o variantă “în carne și oase” a Family Guy. Se folosește același umor tăios, aceleași trimiteri hilare (deși nu mai avem parte de întreruperi de secvențe) și de un ridicol pe care nu îl găsești în lumea reală. Din echipa Family Guy o mai vedem și pe Alex Borstein (vocea lui Louis) în rolul mamei lui John. Probabil că și Seth Green ar fi avut loc prin film.

La capitolul muzică “Ted” se aseamănă iar cu “Family Guy” cu piese ce poartă amprenta big band. Găsim și artiști mai cunoscuți în soundtrack: Bee Gees, Norah Jones și Queen. Dacă toate aceste ingrediente v-au convins atunci mergeți repede să-l vedeți!

PS: Citiți asta în vocea lui Patrick Stewart:

Now if there’s one thing you can be sure of, it’s that nothing is more powerful than a young boy’s wish. Except an Apache helicopter. An Apache helicopter has machine guns AND missiles. It is an unbelievably impressive complement of weaponry, an absolute death machine.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Un canal de Youtube pentru fanii minimalismului

Matt D’Avella e un tip care trăiește într-un apartament minimalist și vorbește pe Youtube despre asta. Bine, a și regizat un documentar pe aceeași temă – îl puteți vedea pe Netflix. Motiv pentru care (probabil) Read more…

Cotidiene

Sunt curios ce influență poate avea un retailer asupra unui serviciu de curierat

Pentru cei care mă știu, povestea coletului Urgent Cargus din preajma Crăciunului este cunoscută. Pe scurt: un produs comandat de pe ASOS și livrat perfect până la Oradea de către DHL a ajuns în mâinile Read more…

Cotidiene

Cu ce-am rămas după un Paște petrecut acasă

E fain să te întorci acasă, mai ales de Sărbători. Prinși în bula asta a Capitalei ce respiră foarte greu, treapta mai mică de viteză a Provinciei prinde bine. După multă mâncare și tradiționala adunare Read more…