Am trecut un pic pe la târgul de antichități din Parcul Obor. Fusese unul și anul trecut, însă n-am reușit să-l iau la pas. Acum am zis că e rost să văd ce lucruri vechi au scos oamenii pe tarabe.

La prima vedere, amatorii genului au avut de unde alege: ceramică, sticlă, tacâmuri și veselă din metal, colecții întregi de discuri de vinil, ceva pickup-uri foarte vechi, inclusiv câteva gramofoane. Colecționarii s-au adunat repede la tarabele cu bani din alte vremuri.

Apoi au fost celalte exponate din categoria “ce avem prin casă și putem să dăm la târg”. Sculpturi de lemn, zorzoane, chiar și fidget spinnere. Ca să nu creadă tineretul că a descoperit ceva nou, nu? În general, erau chestii pe care le găsești la popasurile de pe marginea șoselelor naționale: prostioare ieftine.

Săraca Britney…

Au fost și câteva tarabe cu aparate, obiective foto și binocluri. Aparatele foto erau fie rusești foarte vechi, fie Minolta de prin anii 90. Un singur Pentax. Obiectivele se încadrau în aceeași categorie, cu mențiunea că am dat peste două mai de soi.

Primul a fost un Meyer Optik Gorlitz 135mm f2.8, iar al doilea un Carl Zeiss Jena Pancolar 50mm f1.8. M-am interesat de prețul ultimului: 300 de lei, în condițiile în care inelul de focalizare nu era fluid. Pe OLX îl găsiți cel mai ieftin la 380 lei. Despre obiectiv am mai scrist aici.

Sony a5000 + Carl Zeiss Jena Pancolar 50mm f1.8. 1/200, ISO200, f1.8.

SaveSave

În rest, târgul a fost plin de gură-cască, cu mine în fruntea lor și de câțiva oameni care erau puși pe negociere. Apropo, dacă știți vreun loc unde mai găsesc obiective foto vintage, fiți buni creștini și menționați-l în zona de comentarii.

Cameră Krauss Rollette. Fabricată între 1925 și 1931


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Szogyenyi · July 2, 2017 at 16:38

Chestii mișto! Sculptura din bronz din ultima fotografie o și cumpăram probabil.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Gagica lui Dragnea e o falsă problemă

Văd că lumea a rămas după marele Congres doar cu ideea că e nasol să umbli cu o tipă mai tânără cu 30 de ani decât tine. Ceea ce, în contextul real, adică cel politic, Read more…

Foto

Sony a7III a fost anunțat în cel mai bun moment posibil

Cam la spartul târgului în ceea ce privește ciclul unei știri, vin cu două idei despre nou anunțatul Sony a7III, entr-level full frame de €2300. Sony a redus pe aici, pe colo, prin punctele esențiale Read more…

Foto

Să numărăm câte DSLR-uri entry-level are Canon

Ia fiți atenți ce zicea CEO-ul Canon acum o lună și un pic: Our primary management goal this year is to raise our antennas high toward cutting-edge technology. It is on this point where we Read more…