Pentru cei care mă știu, povestea coletului Urgent Cargus din preajma Crăciunului este cunoscută. Pe scurt: un produs comandat de pe ASOS și livrat perfect până la Oradea de către DHL a ajuns în mâinile mele după aproximativ o lună.

Vizitele la centrul Urgent Cargus n-au ajutat, dar măcar mi-au dat de înțeles că, pe lângă o gestionare defectuoasă a coletelor, compania n-are cât personal trebuie. Și nu e un caz singular: frecvent văd știri cu demisii în bloc ale curierilor, pe motiv că volumul de muncă tot crește, iar salariile rămân la același nivel.

Problema e că majoritatea clienților nu cunosc aceste aspecte și pun întârzierea în brațele retailerului. Și tehnic clientul are dreptate: este treaba retailerului ca un produs să ajungă la destinație conform termenelor și condițiilor. Așadar, sunt curios ce influență poate avea un retailer asupra serviciului de curierat.

În cazul meu, oamenii de la ASOS s-au oferit să returneze banii sau să refac comanda, acordând o atenție mai sporită livrării. E ok și așa, însă nu este o soluție pe termen lung, mai ales dacă ai clienți din țări în care serviciile de curierat lasă în general de dorit.

Numai bine că vine Președintele ASOS în România, cu ocazia GPEC-ului. Poate apucă cineva să-l întrebe pe Brian McBride fie în timpul panel-ului, fie într-o discuție privată dacă marii retaileri au cu adevărat vreun leverage în fața companiilor de curierat.GPEC Summit va avea loc între 29 și 31 mai, la Crystall Palace Ballrooms, iar biletele sunt puse deja în vânzare.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Un canal de Youtube pentru fanii minimalismului

Matt D’Avella e un tip care trăiește într-un apartament minimalist și vorbește pe Youtube despre asta. Bine, a și regizat un documentar pe aceeași temă – îl puteți vedea pe Netflix. Motiv pentru care (probabil) Read more…

Cotidiene

Cu ce-am rămas după un Paște petrecut acasă

E fain să te întorci acasă, mai ales de Sărbători. Prinși în bula asta a Capitalei ce respiră foarte greu, treapta mai mică de viteză a Provinciei prinde bine. După multă mâncare și tradiționala adunare Read more…

Cotidiene

Gagica lui Dragnea e o falsă problemă

Văd că lumea a rămas după marele Congres doar cu ideea că e nasol să umbli cu o tipă mai tânără cu 30 de ani decât tine. Ceea ce, în contextul real, adică cel politic, Read more…