După dezamăgirea numită Batman v Superman: Dawn of Justice, aveam așteptări ca Suicide Squad să fie mult mai bun. Este, însă nu înseamnă că nu are probleme.

De departe, golul cel mai mare este Jared Leto, mai ales că lumea aștepta multe de la urmașul lui Ledger. N-am avut o problemă cu modul în care Leto a jucat Joker-ul, însă m-a dezamăgit importanța personajului în toată povestea filmului – a fost atât de mică, încât nu m-aș fi supărat dacă Leto apărea numai în scena din finalul filmului.

A doua chestie care m-a supărat e că filmul s-a concentrat prea mult pe Will Smith și pe Margot Robbie. Sunt personaje bine jucate, însă restul echipei e acolo cam de pomană. Săracul Jai Courtney are un rol de toată jena.

A treia chestie nasoală e povestea: o echipă de oameni cu abilități speciale vrea să oprească o entitate care dă cu un laser în cer sau construiește un dispozitiv care va distruge lumea. Am văzut asta în primul Avengers, în ultimul Fantastic 4 și în Man of Steel, plus în toate filmele în care vedem un cronometru. În rest, se încearcă povești pentru Smith și Robbie și cam ăsta e filmul.

Tot la capitolul dezamăgiri intră și El Diablo și antagonista Enchantress. Scurt, pe rând: El Diablo o freacă cu probleme existențiale mai mult de jumătate de film, ca în final să ajungă bosul boșilor, adică ăla care ar intra în instanță și l-ar bate pe Illidan cu o mână la spate.

Prin Enchantres, regizorul și omul responsabil de scenariu, David Ayer, a încercat să continue subtil excitarea lui Snyder față de simbolistica zeilor care umblă printre pământeni. Enchantress este o zeitate care a dormit ceva timp și acum s-a trezit că omenirea nu o mai preaslăvește (deloc precum în X-Men: Apocalypse). De aici pornește conflictul.

Au fost și părți bune: chiar dacă plouă și e noapte, filmul nu e deprimant precum Batman v Superman. Are o coloană sonoră bună, ceva faze amuzante și emoționante și câteva puncte de legătură cu Batman. Poate că aceste elemente vor face ca Suicide Squad să aibă încasări mai mari decât filmul lui Snyder.

Dacă puteți trece peste lipsa unei povești bune și vreți să-i vedeți pe Will Smith, Margot Robbie și Viola Davis în roluri ok, atunci n-ar strica să vedeți Suicide Squad la cinema.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Film

Black Panther ca punct de cotitură pentru Marvel

Cel mai bun mod de a vedea un blockbuster la cinema este într-o zi de luni, undeva la prânz. Alături de alți maxim 10 oameni am văzut cel mai recent film produs de Marvel. Nu Read more…

Film

Ce supereroi vedem în 2018 la cinema

A mai trecut un an plin de supereroi la cinema. Hollywood a prins rețeta, așa că în 2018 nu apucăm să ne tragem sufletul din vizionat filme cu supereroi. Mai jos găsiți filmele de la Read more…

Film

Disney e în discuții să preia 21st Century Fox

Jurnaliștii de finanțe din State au o săptămână plină – Disney vrea să preia Fox Studios pentru vreo $60 miliarde. Toți fanii Marvel din lume au luat-o razna, pentru că putem vedea, în sfârșit, membrii Read more…