Steve Wozniak a atras atenția publicațiilor pentru că a zis nasoale de Tesla. Ce zice despre întârzierile pe care Musk le-a tot anunțat este adevărat. Apoi a zis chestia asta:

“All Tesla says is, ‘It’s beta, so we’re not responsible — you have to be in control,'”

Aici a făcut referire la sistemul Autopilot, o funcție ce a fost lansată în versiune beta și care a fost îmbunătățită pe măsură ce Tesla a adunat mai multe date de la șoferi. Chiar și acum, când Model 3 începe să fie livrată proprietarilor care nu lucrează la Tesla, vedem cum sistemul Autopilot nu funcționează pe motiv că mașina trebuie să adune câțiva kilometri la bord. Ar merge o glumă că Autopilot nu și-a făcut încă rodajul.

Acest mod de a servi noi funcții clienților este problematic din cel puțin două puncte de vedere. Lipsa finisajelor sunt o cauză a necesității permanente de a fura ochii clienților. Supercharger, Biohazard mode, Autopilot, la mai toate am văzut probleme raportate de către clienți. Și mai repede puteți vedea problema asta la telefoanele mobile care, la fel ca Tesla, ajung să se folosească de datele furnizate anonim (cică) de către clienți pentru a activa anumite funcții.

Dintre toți producătorii, chiar Apple stă cel mai prost la capitolul ăsta*. Teoretic eu plătesc aceiași bani pe care îi dă și un neamț, un american sau un chinez. Însă eu, ca român, nu am un Siri complet funcțional, nu am informații de tranzit în Maps, Apple Pay este departe, iar aplicația News lipsește cu desăvârșire. Probabil că toate aceste funcții vor veni într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat.

Cu toate astea, tocmai incertitudinea primirii acestor funcții alimentează frustrarea mea în calitate de consumator, exact ceea ce experimentează și Woz cu cei de la Tesla. Și, din păcate, se pare că așa se va merge de acum încolo.

Very funcții noi? Lasă-ne să-ți urmărim activitatea!

*faptul că am adus Apple în discuție nu înseamnă că Woz ar fi în vreun fel responsabil de ce se întâmplă la Cupertino. Ca utilizator, este cel mai bun exemplu pe care îl pot da.

via

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Să se dea câte un Galaxy S9 la toată lumea!

Văzusem niște comentarii amuzante pe Facebook zilele trecute, cum că românii regretă comunismul, mai ales cei născuți după ’90. Nu suntem departe de adevăr, iar dacă ne uităm la cea mai recentă lansare Samsung – Read more…

Tech

iOS 12: Apple începe să se trezească

După un trimestru în care au făcut ce știu mai bine (adică să-și mărească profitul), Apple pare să coboare cu picioarele pe pământ. Într-un raport publicat pe Bloomberg, iOS 12 pare să se concentreze pe Read more…

Tech

Două lucruri de reținut din Q1 2018 pentru Apple

Noaptea trecută, ora locală 14 la Cupertino, Apple a anunțat rezultatele financiare pentru Q1 2018 (octombrie – decembrie 2017). Pe scurt, a fost cel mai bun trimestru din istoria de peste 40 de ani a Read more…