În urmă cu puțin timp, Florin mi-a lăsat pe mână o pereche de căști Sony MDR-1A, ca să văd dacă pot fi convins să las varianta in-ear pentru o soluție over-head. Lucrurile bune bat de departe minusurile pe care le-am găsit la MDR-1A și încep cu ultimele.

Cu toate că au o construcție absolut superbă, lui MDR-1A îi cam scârțâie încheieturile. La propriu. Cel puțin pe unitatea pe care am primit-o eu în teste, nedestinată vânzării, sistemul de prindere a difuzorului drept de banda care vine peste cap scoate sunete destul de supărătoare, având în vedere banii pe care îi dai pe o asemenea pereche. Însă, având în vedere ce am spus mai devreme, este foarte posibil ca produsul final să nu aibă problema asta.

Sony MDR-1A-1

A doua problemă de care m-am lovit a fost mărimea. În condițiile în care încă pun o geacă groasă pe mine, mobilitatea gâtului în momentul folosirii căștilor este foarte redusă. În plus, microfonul de pe fir transmite persoanei cu care vobești toate sunetele specifice frecării și lovirii de geacă. Nu știu cum considerați asta, dar mie îmi pare că se bate cap în cap cu conceptul de hands-free. De aici încolo vin numai lucrurile bune.

Este cea mai confortabilă pereche de căști pe care am utilizat-o. Singurele comparații pe care le pot face sunt cu două perechi de căști wireless, Philips și Sony, iar MDR-1A au trecut cu succes testul folosirii pe parcursul unui întreg weekend. Pernele sunt extrem de moi și atenuează greutatea și așa redusă a căștilor și izolează binișor sunetele externe. După ce le dai jos și le pui la odihnit, o să vezi că Sony chiar a nimerit-o cu design-ul. Nu e nimic nou, Sony lansează căști asemănătoare de ceva timp, însă au avut suficient timp la dispoziție să rafineze liniile și materialele.

Sony MDR-1A-3

Partea cea mai importantă este sunetul și, la fel ca în paragraful anterior, pot spune că a lăsat cea mai bună impresie dintre toate căștile cu care m-am intersectat. De la Beats, Philips, Pioneer, până la Panasonic, sunetul de pe MDR-1A este în momentul de față cel mai bun. Sony s-a concentrat un pic pe zona joaselor, dar nu atât de mult precum cei de la Beats. În rest, sunetul este extrem de clar, aud frecvențe pe care căștile mele in-ear nu puteau să le reproducă sau le emiteau la o amplitudine imperceptibilă. Ah, Sony zice că MDR-1A face parte din categoria căștilor cu sunet Hi-Res, prezentând o structură pe care numai un inginer o poate înțelege.

Încă un lucru de menționat: Sony include în pachetul MDR-1A un săculeț de transport și două cabluri, unul dintre ele având microfon și buton de acceptare / respingere apeluri. Mi-aș fi dorit să văd și un adaptor din 3.5mm în 6.3mm.

Sony MDR-1A-8

Prețul se încadrează în norma căștilor cu difuzor de 40mm, ba chiar are o reducere de 20% la eMag: 720 lei la momentul publicării acestui articol. Alte poze mai jos.

Sony MDR-1A-9

Sony MDR-1A-7

Sony MDR-1A-6

 

 

Categories: MuzicaTech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Top 5 aplicații gratuite pentru macOS

macOS vine la pachet cu posibilitatea de a instala gratuit o suită de aplicații făcute de Apple. iMovie, GarageBand, aplicațiile iWork, toate au devenit gratuite pentru noii utilizatori de Mac. Pe lângă acestea, există și Read more…

Tech

Google bate în continuare cuie în sicriul Samsung

Poor Samsung… Nu sunt cel mai mare fan al coreenilor, dar după ce am văzut evenimentul Google, Samsung trebuie să se miște repede. Știu că fanii Android s-au umflat în pene pentru că “Google amenință Read more…

Muzica

Două melodii bune de la #ABGT250

Above & Beyond au marcat 250 de episoade ale emisiunii Group Therapy printr-un weekend plin de muzică organizat în America, în statul Washington (The Gorge Amphitheatre). Pe lângă melodiile lor și anunțul că următorul album, Read more…