Chiar înainte de CES, Sony a anunțat că următorul obiectiv pentru aparatele foto APS-C, montura E va fi un 18-135mm f3.5-5.6 OSS. Practic, este un obiectiv pe care nimeni nu-l vrea, dar de care Sony are nevoie. Numai că la prețul de $600, fanii și utilizatorii de Sony au taxat strategia japonezilor.

De ce a fost criticat anunțul Sony 18-135mm f3.5-5.6 OSS

Comunitatea de pe Sony Alpha Rumors se aștepta ca Sony să apară în zilele următoare cu o variantă îmbunătățită a obiectivului de kit 16-50mm. Cum montura A are deja o variantă 16-50mm f2.8, comunitatea de fani era pregătită să primească cu brațele deschise varianta dedicată aparatelor APS-C, pe montura E.

Au apărut comparații cu modelul 18-105mm f4 G OSS (pe care l-am testat în concediul din Veneția), care poate fi cumpărat la un preț asemănător, uneori chiar mai mic. Avantajul acestuia este că dispune de o diafragmă constantă și că acțiunea de zoom nu-i modifică dimensiunile. Așa că lumea se întreabă ce-o fi fost în capul celor de la Sony când au anunțat noul obiectiv.

Comparație între 18-135mm, 16-70mm și 18-105mm. Sursa Camerasize, via SAR

De ce are nevoie Sony de obiectivul 18-135mm f3.5-5.6 OSS

Nu văd pe nimeni să dea $600 pe obiectivul ăsta, mai ales dacă cei care au deja un mirrorless APS-C caută să-și extindă tipurile de fotografii. De aceea, 18-135mm f3.5-5.6 OSS va fi cel mai probabil comercializat alături de body-uri.

Apropo, obiectivul de kit Sony de pe APS-C-uri, 16-50mm, costă separat vreo 1600 de lei, dar cumpărat alături de un body aduce un cost în plus în jur de 500 de lei. Așadar, cei ce aleg un 18-135mm împreună cu un body vor ajunge să dea mai puțini bani decât dacă l-ar lua separat. Iar Sony va miza pe faptul că cei care cumpără un body entry level vor în general un obiectiv all-round.

Precomenzile încep de pe 10 ianuarie. Așteptați-vă totuși să-l vedeți la pachet cu câteva aparate, cum ar fi Sony a6300-ul din imagine.

 

SaveSaveSaveSave

Categories: Foto

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Foto

Sony a7III a fost anunțat în cel mai bun moment posibil

Cam la spartul târgului în ceea ce privește ciclul unei știri, vin cu două idei despre nou anunțatul Sony a7III, entr-level full frame de €2300. Sony a redus pe aici, pe colo, prin punctele esențiale Read more…

Foto

Să numărăm câte DSLR-uri entry-level are Canon

Ia fiți atenți ce zicea CEO-ul Canon acum o lună și un pic: Our primary management goal this year is to raise our antennas high toward cutting-edge technology. It is on this point where we Read more…

Foto

Samsung Galaxy S9: fenta cu diafragma variabilă

Samsung promite că va reinventa camera foto pe următorul Galaxy, iar zvonurile menționează includerea unei diafragme variabile. Oricât de mult ar urla fanii că “asta schimbă TOTUL”, o diafragmă cu două setări (f1.7 și f2.4) Read more…