Chiar înainte de CES, Sony a anunțat că următorul obiectiv pentru aparatele foto APS-C, montura E va fi un 18-135mm f3.5-5.6 OSS. Practic, este un obiectiv pe care nimeni nu-l vrea, dar de care Sony are nevoie. Numai că la prețul de $600, fanii și utilizatorii de Sony au taxat strategia japonezilor.

De ce a fost criticat anunțul Sony 18-135mm f3.5-5.6 OSS

Comunitatea de pe Sony Alpha Rumors se aștepta ca Sony să apară în zilele următoare cu o variantă îmbunătățită a obiectivului de kit 16-50mm. Cum montura A are deja o variantă 16-50mm f2.8, comunitatea de fani era pregătită să primească cu brațele deschise varianta dedicată aparatelor APS-C, pe montura E.

Au apărut comparații cu modelul 18-105mm f4 G OSS (pe care l-am testat în concediul din Veneția), care poate fi cumpărat la un preț asemănător, uneori chiar mai mic. Avantajul acestuia este că dispune de o diafragmă constantă și că acțiunea de zoom nu-i modifică dimensiunile. Așa că lumea se întreabă ce-o fi fost în capul celor de la Sony când au anunțat noul obiectiv.

Comparație între 18-135mm, 16-70mm și 18-105mm. Sursa Camerasize, via SAR

De ce are nevoie Sony de obiectivul 18-135mm f3.5-5.6 OSS

Nu văd pe nimeni să dea $600 pe obiectivul ăsta, mai ales dacă cei care au deja un mirrorless APS-C caută să-și extindă tipurile de fotografii. De aceea, 18-135mm f3.5-5.6 OSS va fi cel mai probabil comercializat alături de body-uri.

Apropo, obiectivul de kit Sony de pe APS-C-uri, 16-50mm, costă separat vreo 1600 de lei, dar cumpărat alături de un body aduce un cost în plus în jur de 500 de lei. Așadar, cei ce aleg un 18-135mm împreună cu un body vor ajunge să dea mai puțini bani decât dacă l-ar lua separat. Iar Sony va miza pe faptul că cei care cumpără un body entry level vor în general un obiectiv all-round.

Precomenzile încep de pe 10 ianuarie. Așteptați-vă totuși să-l vedeți la pachet cu câteva aparate, cum ar fi Sony a6300-ul din imagine.

 

SaveSaveSaveSave

Categories: Foto

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Foto

Prima întâlnire cu Sony A7III

Săptămâna trecută am dat o fugă până la Little Corner pentru a prinde prezentarea lui Alin Popescu. Despre Sony A7III s-au turnat deja tone întregi de cerneală virtuală, iar ideea de bază e următoarea: chiar Read more…

Foto

Cum ar trebui să arate următorul mirrorless Sony

Lovit de prea multe concepte care anunță un aparat Sony prea futurist pentru gusturile mele, am deschis Photoshop-ul. M-am gândit ce ar fi logic pentru Sony să facă din punct de vedere al mulțumirii clienților Read more…

Foto

Adobe Lightroom Mobile primește cea mai tare funcție de pe versiunea desktop

Pe lângă Facebook, Instagram și Twitter, Adobe Lightroom este cealaltă aplicație pe care o folosesc în fiecare zi pe telefon. În ultimii doi ani, Adobe a băgat cărbuni și a adăugat noi funcții aplicației pe Read more…