F64 promovează din nou resigilatele și, ca utilizator de Sony, am aplicat filtrele corespunzător. Astfel, am găsit o ofertă pe care v-o recomand: Sony a5000 resigilat, cu două obiective la purtător: 16-50 și 55-210.

Sunt două obiective entry-level, dar care oferă foarte mare flexibilitate. Cel puțin al doilea, 55-210, m-a însoțit la ambele episoade Untold și m-a ajutat să obțin imagini pe care le-aș atârna de perete.

ATB, Untold Festival, 30 iulie 2015

Armin van Buuren la Untold Festival, 7 august 2016

Sony a5000 este un mirrorless entry level, cu senzor APS-C de 20.1 megapixeli, înregistrare video Full HD la 30fps, WiFi și NFC pentru mod remote și transfer wireless al fotografiilor și ecran rabatabil 180°.

Și mai fain e faptul că puteți să vă cumpărați obiective manuale vechi și să le folosiți cu un adaptor. Sony a5000 vine cu funcția de focus peaking, ce vă permite să scoateți fotografii clare, chiar dacă nu vă puteți folosi de autofocus. Eu am deja două, iar rezultatele sunt bune.

Desigilat și cu urme minime de utilizare, la doar 1800 de lei. Dacă ar fi să luați obiectivele separat, ați cheltui 3100 de lei!


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Patru ore prin Salonic

Am fost o săptămână în Grecia și, cu ocazia asta, am dat o raită prin Salonic. Timp de vreo 4 ore cât le-am petrecut la pas prin centrul orașului, vibe-ul a fost un mix de Read more…

Foto

Zeiss revine lângă Nokia

Undeva, într-un sertar, un Nokia N73 roșu, cu cameră de 3.2 megapixeli și optică Zeiss încă speră că îl voi folosi măcar câteva zile. Din păcate, la fel ca Vama Veche, Nokia nu mai e Read more…

Foto

Despre nevoia echipamentelor foto scumpe

Cel mai ușor este să pui calitatea fotografiilor pe seama unui aparat scump, însă un articol publicat pe Petapixel vine să contrazică asta. Evident, au ieșit specialiștii să spună că un Canon 100D e praf Read more…