După câteva zvonuri la început de an, au apărut imagini cu Siri pregătit să intre pe OS X, singurul sistem de operare Apple pe care nu funcțona până acum. Este de așteptat ca noua funcție să fie prezentată la WWDC, urmând să fie disponibilă undeva prin octombrie, dacă ne luăm după obiceiurile Apple. Știrea asta e mult mai importantă dacă ținem cont de ce lansează Google și Amazon în perioada asta, iar Siri poate schimba scopul sau menirea gamei de calculatoare Macbook.

La sfârșitul anilor ’90, Jobs a avut ideea să promoveze iMac și iBook drept centru al universului digital ce lua naștere în momentul respectiv. Pe scurt, produsele Apple erau perfecte pentru gestionarea fișierelor digitale: muzică, filme și fotografii. Ideea a fost foarte populară timp de aproximativ un deceniu, devenind redundantă în urma apariției gadget-urilor inteligente și a internetului mobil de mare viteză.

2016 poate fi renașterea clasicului calculator, în formă fixă sau portabilă, grație asistentului personal care poate controla dispozitivele inteligente din jur. Deși smartphone-ul poate face asta deja, un hub central de unde poți regla și controla absolut totul ar sta foarte bine pe birou. Una dintre problemele pe care le ridică implementarea Siri în OS X este chiar comanda “Hey, Siri”, dacă aveți deja un dispozitiv ce reacționează la aceasta. Rezolvarea cea mai simplă ar putea fi dezactivarea funcției de pe smartphone, în momentul în care se află în aceeași rețea WiFi cu un Macbook sau iMac.

Avantajul față de ceea ce au scos Google și Amazon pe piață este faptul că funcția ar fi direct integrată în produsele deja deținute de consumatori, nemaifiind nevoie de achiziționarea unui nou produs – Amazon Echo costă $180.

Pe lângă includerea asistentului personal pe laptop-uri, mă aștept ca Apple să îmbunătățească semnificativ lista de lucruri pe care Siri le poate face. Deocamdată, lista respectivă se află în curtea celor care au creat Viv, însă Apple (sper că) are capacitatea necesară de a aduce rapid pe piață o funcție nouă. Am luat elementele de pe Macrumors și le-am integrat pe desktop-ul meu:

Siri-Mac-OS-X

Dacă vă folosiți de un Mac, considerați utilă apariția Siri în următorul OS X?

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Tech

Becurile IKEA TRADFRI devin compatibile cu Amazon Alexa și Apple HomeKit

IKEA a intrat pe piața smart home în primăvară, odată cu lansarea gamei de produse TRADFRI. O mână de becuri, un hub și o telecomandă. Am vorbit despre toate aici. Comunicarea cu asistenții virtuali inteligenți Read more…

Tech

Top 5 aplicații pe bani pentru macOS

Săptămâna trecută am vorbit despre topul personal al aplicațiilor gratuite pentru macOS. Vă puteți descurca și fără cele care sunt pe bani, însă unele dintre ele sunt foarte bune pentru suma pe care trebuie să o Read more…