După câteva zvonuri la început de an, au apărut imagini cu Siri pregătit să intre pe OS X, singurul sistem de operare Apple pe care nu funcțona până acum. Este de așteptat ca noua funcție să fie prezentată la WWDC, urmând să fie disponibilă undeva prin octombrie, dacă ne luăm după obiceiurile Apple. Știrea asta e mult mai importantă dacă ținem cont de ce lansează Google și Amazon în perioada asta, iar Siri poate schimba scopul sau menirea gamei de calculatoare Macbook.

La sfârșitul anilor ’90, Jobs a avut ideea să promoveze iMac și iBook drept centru al universului digital ce lua naștere în momentul respectiv. Pe scurt, produsele Apple erau perfecte pentru gestionarea fișierelor digitale: muzică, filme și fotografii. Ideea a fost foarte populară timp de aproximativ un deceniu, devenind redundantă în urma apariției gadget-urilor inteligente și a internetului mobil de mare viteză.

2016 poate fi renașterea clasicului calculator, în formă fixă sau portabilă, grație asistentului personal care poate controla dispozitivele inteligente din jur. Deși smartphone-ul poate face asta deja, un hub central de unde poți regla și controla absolut totul ar sta foarte bine pe birou. Una dintre problemele pe care le ridică implementarea Siri în OS X este chiar comanda “Hey, Siri”, dacă aveți deja un dispozitiv ce reacționează la aceasta. Rezolvarea cea mai simplă ar putea fi dezactivarea funcției de pe smartphone, în momentul în care se află în aceeași rețea WiFi cu un Macbook sau iMac.

Avantajul față de ceea ce au scos Google și Amazon pe piață este faptul că funcția ar fi direct integrată în produsele deja deținute de consumatori, nemaifiind nevoie de achiziționarea unui nou produs – Amazon Echo costă $180.

Pe lângă includerea asistentului personal pe laptop-uri, mă aștept ca Apple să îmbunătățească semnificativ lista de lucruri pe care Siri le poate face. Deocamdată, lista respectivă se află în curtea celor care au creat Viv, însă Apple (sper că) are capacitatea necesară de a aduce rapid pe piață o funcție nouă. Am luat elementele de pe Macrumors și le-am integrat pe desktop-ul meu:

Siri-Mac-OS-X

Dacă vă folosiți de un Mac, considerați utilă apariția Siri în următorul OS X?

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Să se dea câte un Galaxy S9 la toată lumea!

Văzusem niște comentarii amuzante pe Facebook zilele trecute, cum că românii regretă comunismul, mai ales cei născuți după ’90. Nu suntem departe de adevăr, iar dacă ne uităm la cea mai recentă lansare Samsung – Read more…

Tech

iOS 12: Apple începe să se trezească

După un trimestru în care au făcut ce știu mai bine (adică să-și mărească profitul), Apple pare să coboare cu picioarele pe pământ. Într-un raport publicat pe Bloomberg, iOS 12 pare să se concentreze pe Read more…

Tech

Două lucruri de reținut din Q1 2018 pentru Apple

Noaptea trecută, ora locală 14 la Cupertino, Apple a anunțat rezultatele financiare pentru Q1 2018 (octombrie – decembrie 2017). Pe scurt, a fost cel mai bun trimestru din istoria de peste 40 de ani a Read more…