Cazul Cristinei Tunegaru a explodat ieri pe Facebook și a fost preluat repede de site-urile de știri, inclusiv de Hotnews. Pe scurt, este vorba de o profesoară care în ianuarie i-a dat un pic cu rigla peste degete Gabrielei Firea. Motivul? Primarul nu are atribuții manageriale în unitățile de învățământ, deci nu poate solicita trecerea sau nu a absențelor în caz de vreme potrivnică.

Bun. Ieri, Cristina Tunegaru publică pe Facebook decizia inspectoratului de a o lăsa fără loc de muncă, comunitatea ia foc și distribuie masiv vestea. Inspectoratul este luat la șuturi, Gabi Firea este și ea tratată cu falusuri virtuale și se dovedește iarăși că sistemul este mafiot și că e rost de răzmeriță.

Numai că Hotnews și restul au fost prinși în offside când niște oameni mai avizați au afirmat că profesoara va înceta să activeze în școala respectivă de la 1 septembrie, nu imediat, că e suplinitoare, nu titulară și că motivul e acela al venirii unui profesor cu normă întreagă, respectând procedurile.

Inspectorul scolar general al municipiului Bucuresti, Florian Lixandru, a revenit cu precizari, explicand pentru HotNews.ro ca postul ocupat de Cristina Tunegaru la scoala generala nr. 95 din Capitala a fost solicitat, incepand cu anul scolar viitor, de un cadru didactic titular, care are intaietate pe post, in conditiile in care profesoara Tunegaru este suplinitor.

“Postul a fost solicitat in etapa de pretransfer de un cadru dicactic titular”, a aratat inspectorul scolar general, subliniind ca acest lucru s-a facut in conformitate cu prevederile legale privind mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar. [sursa]

Ăsta este un exercițiu bun pentru oamenii asemănători mie. Cei care nu suportăm fake news, care milităm pentru o informare corectă, pentru moartea clickbait-ului și pentru obiectivitate maximă. Cei care, în același timp, sunt împotriva oamenilor slabi din învățământ și împotriva unui primar slab precum Gabriela Firea.

Ăsta este un exercițiu bun pentru oamenii asemănători mie pentru că trebuie să recunoaștem că fix oamenii și situațiile pe care nu le suportăm au fost victimele unei informări false.

E nasol când presa cumpărată aruncă cu noroi în oamenii și conceptele pe care le simpatizăm. Dar e la fel de nasol când partea noastră face același lucru cu ceilalți.

De-asta avem o responsabilitate suplimentară de a ne informa corect. Și asta începe prin a pune la îndoială fiecare informație incompletă.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Auto

Renault: când wishful thinking merge prea departe

Brandurile care comunică o viață ideală sunt demne de urmărit mai ales pentru momentele când uzează placa asta pentru cele mai banale lucruri. Azi, schimbarea plăcuțelor de frână. Renault s-a gândit să deschidă Paintu’ (acum, Read more…

Cotidiene

Cum îți dai seama dacă oamenii vor o schimbare în bine

Știți că românii așteaptă venirea unui Mesia politic, care să ne arate calea și noi să ne schimbăm după învățăturile lui. De asemenea, știți că românii se ghidează după dictonul “să se facă, apoi respectăm Read more…

Cotidiene

Emoji-urile sunt dovada că am luat-o pe arătură cu politically corectness-ul

Se discută foarte mult pe tema “corectitudinii politice” și în ce doză e suficientă pentru a nu face mai mult rău decât bine. Emoji-urile sunt dovada definitivă că ce-i mult strică. Pentru cei care au Read more…