Ultima dată am vorbit despre eșecul în așteptare al celor de la Yashica. Marea problemă a proiectelor ambițioase de pe Kickstar este că nici ele nu știu ce vor să fie. Cal sau măgar. Proiectul Reflex rezolvă problema asta.

Când am văzut pagina de proiect, am zis că iar am de a face cu niște băieți care speră prea mult de la o industrie a camerelor foto în scădere de ani buni. În schimb, am primit câteva idei foarte simple adunate într-un singur produs.

Ce este

Pe scurt: singurul SLR nou din ultimii (mulți ani). Vine la pachet cu tot ce trebuie să fie pe un SLR. Film, derulare manuală, control manual al expunerii, obiectiv manual. Așadar, rețineți termenul “manual” când vine vorba de SLR-ul reflex.

Ce aduce nou

Montura este detașabilă. Astfel, poți pune pe o cameră Reflex obiective cu monturile M42, Nikon F, Canon FD, Olympus OM și Pentax PK. Spre deosebire de Yashica, creatorii Reflex au ales să includă singura tehnologie utilă pentru un SLR: o conexiune Bluetooth Low Energy prin care se transferă EXIF-urile către aplicația omonimă.

De ce e nevoie de o nouă cameră SLR?

Băieții care au făcut proiectul recunosc că nu vor să înlocuiască excelentele camere vintage. Climatul actual justifică totuși necesitatea unei camere precum reflex. Obiectivele vintage sunt ieftine și este păcat să fii limitat la o singură montură. Cum trecem printr-o puternică nostalgie a analogului, Reflex este întruchiparea perfectă a rețetelor vechi preparate după metode noi.

La nivel local (California), o lege interzice școlilor să cumpere echipament second-hand, așa că mâna de studenți pasionați de fotografie analog pot rămâne cu ochii în soare. Ca un produs nou, ce va oferi și garanție, Reflex rezolvă problema.

Cât costă?

Reflex se află acum pe Kickstarter. La ora la care scriu articolul, ținta de £100.000 este aproape atinsă, iar depășirea a £150.000 va aduce și aplicația menționată mai sus. £350 vă cumpără body-ul cu montură M42, în faza de early bird. Un obiectiv Helios 58mm f2.0 se găsește pe OLX chiar și la 150 de lei. Pentru £439 primiți și un obiectiv Helios sau Pentacon, la alegere, tot în faza de early bird.

Oamenii din spatele proiectului spun că livrările vor începe din august, iar prețurile de retail vor fi £399 pentru body și £488 pentru varianta cu obiectiv inclus. Monturile vor costa câte £35.

Sper să le meargă.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Foto

Samsung Galaxy S9: fenta cu diafragma variabilă

Samsung promite că va reinventa camera foto pe următorul Galaxy, iar zvonurile menționează includerea unei diafragme variabile. Oricât de mult ar urla fanii că “asta schimbă TOTUL”, o diafragmă cu două setări (f1.7 și f2.4) Read more…

Foto

[UPDATE] Fujifilm X-A5 devine noul mirrorless al vloggerilor

M-am uitat un pic peste specificațiile proaspătului anunțat Fujifilm X-A5 și, la prima vedere, are tot ce trebuie pentru vloggerii de azi. Mic, ușor, touchscreen rabatabil la 180 de grade, înregistrare 4K* și Full HD Read more…

Foto

Sony a6300: primele păreri

Articolul de față tratează decizia de a cumpăra un Sony a6300, ce am folosit înainte și care sunt primele păreri, după aproximativ 3 săptămâni de utilizare. Cei care au mai vizitat blogul știu că aparatul Read more…