Aseară am pus piciorul pentru prima dată pe stadionul din Giulești. În cazul în care nu v-ați uitat la TV aseară, tocmai ce s-a jucat primul derby al returului de campionat, Rapid – Dinamo.

Adunarea

Nu mai călcasem pe stadion de la amicalul Dinamo – FC Barcelona, un meci civilizat, cu public civilizat și o atmosferă (ați ghicit) civilizată. Primul lucru pe care l-am văzut a fost starea stadionului. Habar n-am ce a făcut Copos atâta timp, mai ales în perioada în care Rapid juca prin Cupa UEFA și mai primea ceva bani. Aveam să aflu că una dintre peluze este închisă din cauza unor probleme la structura de rezistență.

Lumea a început să vină la stadion cam cu o oră și jumătate înainte de începerea meciului. Până la fluierul de start stadionul era aproape plin: bărbați, femei, copii – de toate vârstele.

Suporterii

Nu mă leg de scandările dintre galerii, e ceva ce mă depășește și oricum face parte din cultura lor. Dinamoviștii au primit puține bilete și au fost prea departe ca să-i văd la lucru. Rapidiștii au adus de toate: bannere, steaguri, torțe și petarde.

Paranteză. Rapidul nu trece printr-o perioadă grozavă: le-au plecat 14 jucători, au mulți tineri de la echipa a doua (liga a 3-a) și au probleme cu banii. Un fel de Cenușăreasă violată și abandonată.

IMG_0067

Revin la suporteri. Băieții au livrat un spectacol vizual foarte mișto. Erau cazuri în care lăsam meciul de fotbal pentru cântecele suporterilor. Și aici nu pricep eu un lucru: de ce s-a aruncat cu petarde și torțe în teren? Nici dinamoviștii n-au fost ușă de biserică, însă rapidiștii aruncau de parcă apărau Mărășeștiul. Dacă se închid porțile în următoarele etape, Rapidul mai rămâne fără o sursă importantă de venit.

Interesantă specie: suporterii.

Meciul

Din peluză meciul s-a văzut în felul următor: Rapidul a mișcat ceva în prima jumătate de oră și apoi a bubuit mingea în față, uneori excesiv de mult pe flancul drept al atacului. Dinamo a legat mai bine pasele, jucătorul de culoare din primul 11 e bătăios și numărul 4 se mișcă bine în flancul drept. Golul a venit în urma unei centrări din stânga, iar marcatorul a fost Dănciulescu, acest Iliescu al dinamovistilor.

Avram (arbitrul) a fost total pe lângă. În prima repriză am constatat cât de dobitoc e că, în urma unui fault al dinamoviștilor, lasă legea avantajului și două secunde mai târziu îi oprește pe rapidiști din atac pentru ofsaid. Portarul celor de la Dinamo și-a luat un galben absolut gratuit (aia e fază de dat pe TV la “prostii zilei”). GG, Avram!

Ana

Ana este o colegă din facultate, cu care m-am văzut aseară la meci. Dansează salsa, stă frumos în poze și lucrează la o corporație din Pipera. Deci pasiuni frumoase și un job decent. Însă Ana este un Bruce Banner, iar eu l-am văzut aseară pe Hulk-ul rapidist. Așa ajungi să mai cunoști femeile…

Ea este Ana.

 

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

4 thoughts on “Rapid – Dinamo de la peluza”

Sandra · March 4, 2013 at 12:15

Propun sa se faca un material si despre mine, asta mica, cu interdictie pe stadion 😀

    dan · March 4, 2013 at 12:23

    Propun niste sedinte lungi de documentare.

echidistant · March 4, 2013 at 14:45

Sandra, de când ai interdicţie?

Sandra · March 4, 2013 at 14:50

De la meciul cu Steaua. Ce-i drept, mi-a expirat acum, in martie :).

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Îmi place când Waze ne ferește de propria prostie

Duminică m-am întors în București pe o ploaie absolut oribilă. Știți voi: aia care necesită ștergătoarele la viteză maximă și cel mult 70 km/h în afara localității. Cu toate astea, tot am dat de imbecili Read more…

Cotidiene

Dacă aș fi primar (4)

Bine ați venit în seria de articole care nu propun autostrăzi suspendate, revoluție în trafic în 6 luni și zone metropolitane! Articolele “Dacă aș fi primar” cuprind idei simple, care pot îmbunătăți vizibil bunul mers Read more…

Cotidiene

România Liberă și Mediafax au aflat că ungurii l-au omorât pe Mihai Viteazul

Cum stăteam eu așa pe Facebook și mă uitam cum rămânem fără miniștri, văd o știre de la România Liberă care dă ca sursă pe Mediafax. Știrea? Papa Francisc acceptă teoria Big Bang. Știrea e Read more…