E fain să te întorci acasă, mai ales de Sărbători. Prinși în bula asta a Capitalei ce respiră foarte greu, treapta mai mică de viteză a Provinciei prinde bine. După multă mâncare și tradiționala adunare la Episcopie, am rămas cu câteva lucruri.

Porții mici. Așa poți da gata o masă de Paște. De la aperitiv, până la cozonac, plăcinte și ce altceva ți se mai pune în față. Știu că e tentant să vă înfigeți în tot, dar data viitoare luați-o mai ușor și veți fi surprinși că puteți ajunge la final fără să dați pe Facebook mema cu “mai pot și cozonac”.

Slujba de Înviere e mereu un prilej bun de a lua pulsul orașului. Dacă mergeți și la cea mai mare adunare, aveți șanse mai mari să plecați cu idei destul de clare. La slujba de la Episcopie am remarcat următoarele: selfie-uri cu catedrala în fundal, puștani care erau dezamăgiți de sonorizarea din acest an și un popă-șef un pic pasiv-agresiv.

“Ne-am adunat în această seară nu pentru că am văzut mesaje pe rețelele de socializare, cum au fost înainte de protestele din marile orașe”. E o parafrazare a ceea ce a spus arhiepiscopul în noaptea respectivă. Ca să adâncim și mai mult prăpastia între niște oameni afectați în egală măsură de niște incompetenți agramați.

În rest, orașul natal e așa cum îl știu: mic, cu efervescență episodică și prins în aceeași mediocritate pe care o vedem la Capitală.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Un canal de Youtube pentru fanii minimalismului

Matt D’Avella e un tip care trăiește într-un apartament minimalist și vorbește pe Youtube despre asta. Bine, a și regizat un documentar pe aceeași temă – îl puteți vedea pe Netflix. Motiv pentru care (probabil) Read more…

Cotidiene

Sunt curios ce influență poate avea un retailer asupra unui serviciu de curierat

Pentru cei care mă știu, povestea coletului Urgent Cargus din preajma Crăciunului este cunoscută. Pe scurt: un produs comandat de pe ASOS și livrat perfect până la Oradea de către DHL a ajuns în mâinile Read more…

Cotidiene

Gagica lui Dragnea e o falsă problemă

Văd că lumea a rămas după marele Congres doar cu ideea că e nasol să umbli cu o tipă mai tânără cu 30 de ani decât tine. Ceea ce, în contextul real, adică cel politic, Read more…