quickmobileGoogle Reader a fost destul de ocupat azi și mi-a arătat un post de-ale lui Chinezu prin care acesta din urmă anunța o campanie faină a celor de la Quickmobile.ro. Pe scurt, noul iPad 2 este oferit ca premiu unui blogger, prin tragere la sorți. Va trebui să muncești un pic pentru a intra în cursă: mai exact va trebui să accesezi site-ul Quickmobile.ro și să scrii despre un anumit produs care îți place (și să-l semnalezi cu un link de pe pagina produsului). Trebuie menționată și sintagma ”campanie Quickmobile” (deci tocmai am bifat acest lucru) și scris până pe 24 martie, ora 23:59.

Intrând pe site am văzut că toate sunt frumos aranjate și nimic nu mă bruiază. Aș fi vrut să scriu despre gadgeturi mișto, dar mă gândesc că (dacă tot ajunge cineva să citească ce scriu aici) o descriere pe baza experienței personale este mult mai potrivită.

Binențeles că mă refer la telefonul pe care îl dețin încă din noiembrie 2010, HTC Wildfire. Pentru cei care mai vizitează blogul, despre Wildfire am mai scris, dar aceste luni care au trecut pot să schime câteva dintre datele pe care le-am menționat atunci.

Începem cu părțile care au rămas în continuare ok: e mic, e ușor, bine făcut, ecranul reacționează frumos la atingere și până acum n-a avut nicio căzătură (majoră). Aplicațiile folosite se învârt în jurul platformelor sociale (Facebook, Twitter, Foursquare, LinkedIn). Mai menționez Winamp, WordPress, Currency, Evernote, Dropbox, Google Reader, mAnalytics, Skype, Feroviar, Angry Birds și IMDb. Aplicațiile preinstalate sunt în mare parte bune: Maps, Youtube, GMail, browserul și Weather. Despre celelalte voi vorbi la părțile negative.

Folosindu-l în fiecare zi îi vei cunoaște limitele, așa că nu are rost să iți faci prea multe speranțe. Pentru mine este suficient: integrarea Facebook și Twitter în agendă, sincronizarea cu Google, posibilitățile nenumărate de a comunica cu prietenii (SMS, email, tweet, comment, chat, Skype, chiar WordPress). Poate să facă câteva poze, nu sunt bătăi de cap când te conectezi wireless iar pe 3G merge decent.

Părțile negative se rezumă la defectul meu de a utiliza intens telefonul, fapt pentru care bateria nu reușește să ajungă prea bine acasă la încărcat. Mai mult decât atât trebuie să luați în considerare și procesorul care este destul de slab (528MHz – exact cât avea primul telefon Android), Angry Birds merge foarte greu, iar aplicațiile deschise simultan pot afecta performanțele telefonului. Țineți cont și de ecran: deși se poate folosi ușor, are o rezoluție mică – 320*240 pixeli (prea puțin într-o lume de 840*400 și 960*640).

În final îmi permit să spun că am făcut o alegere bună atunci când am achiziționat acest telefon. Deși acum este la încărcat, eu l-aș recomanda celor care nu au nevoie de 4.3 inch și 8MP.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Acțiunile statului ca metaforă

Mi-am adus aminte de o fază de când locuiam în Buzău. Eram undeva prin zona stadionului și așteptam pe cineva. Pe partea cealaltă a străzii, vedeam un cerșetor undeva la 60 de ani cum mergea Read more…

Cotidiene

E bine cu autobuzul pe linia de tramvai, dar…

Aud că Primăria a găsit soluția pentru fluidizarea traficului: transformarea șinelor de tramvai în benzi speciale pentru autobuz. Prin ceea ce cred că este un exces de zel, măsura prevede ca linia 21 (Sf. Gheorghe Read more…

Cotidiene

Nu există motivație mai mare decât foamea

Bănuiesc că ați văzut știrea conform căreia un sfert din tineri nu studiază sau nu muncesc. Să mă apuc acum să zic cum am muncit eu “la viața mea” nu ar rezolva mare lucru într-un Read more…