Bine ați venit în seria de articole care nu propun autostrăzi suspendate, revoluție în trafic în 6 luni și zone metropolitane! Articolele “Dacă aș fi primar” cuprind idei simple, care pot îmbunătăți vizibil bunul mers al unui oraș (care se întâmplă să fie București).

Trei lucruri de care m-am tot lovit în calitate de pieton și șofer. La prima vedere sunt mici, dar se dovedesc a da mari bătăi de cap. Primarul care se va ocupa de astea 3 va fi pomenit peste 10 de ani în cărțile de istorie.

Marcaje pe asfalt

Cei care stau prin Pantelimon știu că bulevardul, cel puțin până la intersecția cu Iancului, are problema asta. Nu e un caz singular. Cum urci pe Bulevardul Corneliu Coposu, te trezești că n-ai o bandă după care să te ghidezi.

Ok, n-avem bani să acoperim toate gropile din asfalt, dar dungile alea chiar au nevoie să fie acolo. După asta, mai rămâne să rezolvăm cu șoferii de BMW care se bagă peste tine chiar dacă sunt marcaje pe șosea.

Guri de canal la nivel

Puțină recapitulare: am reușit să trimitem oameni pe Lună, să găsim leacuri și să ridicăm tot felul de zgârie-nori. Cumva noi, românii, ne împotmolim în niște guri de canal pe care nu reușim neam să le aducem la nivel cu asfaltul.

Partea și mai gravă e că nici nu ne trebuie ingineri ca să rezolvăm problema asta. De când cu Youtube, învățăm de acolo cum să integrăm o gură de canal în șosea. Clipul ăsta a adunat 1.4 milioane de vizualizări, la cât de satisfăcător e!

Trotuare ce coboară până la asfalt

Dacă la canale nu ne pricepem să le ridicăm până la asfalt, cu trotuarele e invers. Nu e nevoie să vă uitați la spitale sau la faptul că în sectorul 3 se betonează copacii. Trebuie doar să aruncați o privire la orice colț de stradă, unde trotuarele se opresc la o înălțime considerabilă de asfalt.

E rău pentru bicicliști, bebeluși în cărucior și pentru persoanele în scaun cu rotile. Singura problemă pe care o văd aici este că actualul primar poate justifica o nouă borduriadă dacă decide să doteze trotuarele cu rampe la asfalt. Dar măcar să ne alegem cu niște trotuare funcționale.

Așa să ne ajute acoperământul!

foto via


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Cum să nu te prindă toamna cu nădragii lăsați în propriul magazin online

E iulie, e vacanță, viața e mișto. Dar dacă te gândești că mai sunt abia 2 luni până la toamnă, îți dai seama că nu mai ai mult să pregătești campaniile pentru perioada în care Read more…

Cotidiene

Dacă aș fi primar (5): Ionuț e un jegos

Bine ați venit în seria de articole care nu propun autostrăzi suspendate, revoluție în trafic în 6 luni și zone metropolitane! Articolele “Dacă aș fi primar” cuprind idei simple, care pot îmbunătăți vizibil bunul mers Read more…

Cotidiene

Canicula a salvat Bucharest Food Festival

Sâmbătă a fost genul ăla de zi în care rufele s-au uscat într-o oră (sau poate chiar mai puțin). A fost și ziua în care am trecut pe la Bucharest Food Festival. S-a ținut în Read more…