Văd că doamna primar s-a încurcat rău cu 500 de metri de bandă de autobuz, dar asta n-o împiedică să meargă mai departe în demersul dumneaei de a prioritiza transportul public de suprafață. Până să ajungem la un oraș cu benzi dedicate autobuzelor, iată ce aș face eu ca primar cu transportul public din București.

Metrorex și RATB sub aceeași umbrelă

O măsură ULUITOARE, FĂRĂ PRECEDENT, nu? Toată lumea o face prin Vest, numai noi avem cumetri și nași ce au nevoie de posturi călduțe pe la regii.

Ideea de a circula cu metroul și cu transportul de suprafață pe un singur bilet va fi cel mai important catalizator al lăsării mașinii acasă de către mulți. Trebuie doar să se vrea.

Stații de autobuz/tramvai care să nu insulte călătorul

Până la afișaje electronice care să anunțe în cât timp vine autobuzul, hai să ne asigurăm că fiecare stație oferă un minim de confort pentru călători. Ceva sub care să te adăpostești în cazul în care vine o ploaie. Niște bănci. Un program printat în format mare, afișat pe unul dintre pereții stației.

În cazul șinelor, hai să nu mai avem stații fără refugiu. Văd zilnic pensionari care se chinuie să urce alea 3 trepte ale tramvaiului. N-avem bani încă de modele cu podea joasă, dar de niște ciment și borduri putem să ne scotocim prin buzunare.

Nu în ultimul rând, să îndrume poliția locală să dea dedicații scumpe șoferilor care lasă mașinile în stații.

Curățenie în autobuz/troleu/tramvai

Gabi Firea tot promitea că orașul va avea autobuze și tramvaie noi, mai târziu că vom lua altele second-hand. În fine, până la marea achiziție, hai să plătim pe cineva să curețe ceea ce iese acum pe străzi. Poate că trebuie să citească mai întâi despre teoria geamurilor sparte, sunt multe de învățat de acolo.

Hai că unirea Metrorexului cu RATB e grea, dar măcar de celelalte să se ocupe primarul Capitalei. Cum am mai spus: trebuie doar să se vrea.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Dacă aș fi primar (2) | Dan Pandrea · May 31, 2017 at 09:08

[…] Dacă aș fi primar (1) […]

Leave a Reply

Related Posts

Comunicare

Facebook și activarea microfonului pentru a servi ad-uri

A ieșit în spațiul public ideea că Facebook ar cam asculta despre ce vorbim pe lângă telefon, ca mai apoi să ne servească ad-uri targetate. Sună a conspirație de tinichea de aluminiu, iar Facebook neagă Read more…

Cotidiene

Catalonia sau când ambițiile unui grup restrâns afectează milioane de oameni

De regulă, nu mă bag în astfel de lucruri, mai ales când vine vorba de o încărcătură istorică ce fierbe de foarte mulți ani. Însă, în cazul Cataloniei, nu pot să nu remarc încăpățânarea unor Read more…

Comunicare

O mică mizerie pe Republica.ro

Raluca Ion scrie pe Republica.ro un articol despre spargerea a 5 apartamente într-o singură zi. Este un fenomen îngrijorător și ar fi de aplaudat inițiativa celor de la Republica de a-l aduce în prim plan, Read more…