20130715-134025.jpgÎn weekendul care a trecut am bifat premiera personală la Liberty Parade, grație invitației celor de la Pepsi, via Raluca de la Golin Harris. Invitația a presupus accesul în zona VIP a Radio 21 (dar despre asta mai târziu). Vorbesc întâi despre experiența evenimentului, apoi despre minusuri.

Muzică bună și “mai am un singur dor”

A porni spre Liberty Parade cu idei preconcepute s-a dovedit a fi o greșeală foarte mare. Trancerii cu care mai iau legătura înjură cu spume Liberty Parade, că acolo vin toți pastilații și că muzica e de tot căcatul. Las deoparte treaba cu pastilații, pentru că muzica a rulat fin. Am ajuns pe plajă fix când intra Liviu Hodor, om pe care-l știu de la radio și care a avut o melodie făcută de Edward Maya. I-am devenit fan, deoarece nu mai auzisem de ceva vreme Delerium – Silence (W&W Remix):

Pe lângă asta Liviu Hodor a servit și ceva Tristan Garner și actualul “Get Lucky” al celor de la Daft Punk. DJ Andi a intrat și el cu melodii puternice și un mashup foarte bun între W&W – Lift Off și David Guetta – Just One Last Time (Hard Rock Sofa Big Room Mix).

Deci până acum progressive house și artiști buni în playlist. Adrian Eftimie a mai domolit atmosfera, însă aveam să-mi aduc aminte cum erau petrecerile Ministry of Sound de anul trecut. Mark Knight a intrat în playlist cu “Your Love” (ce fain a intrat piesa asta la Sensation White 2013!!!) și remixul pentru Florence & The Machine.

A fost pentru prima dată când l-am văzut pe DJ Optick într-un set mai agresiv. Eu unul aștept, poate apare pe Soundcloud, că publicul o luase razna în timpul setului. Următorii pe listă sunt străinii care au ținut capul de afiș. Dr. Kucho este văzut drept cel mai bun export al muzicii house din Spania, în timp ce Alex Gaudino nu mai are nevoie de prezentări. Îi iau pe rând.

Dr. Kucho e genul ăla de DJ care le-a văzut pe toate și a pus pe la tot felul de petreceri. La prima vedere prestația sa nu se remarcă cu nimic special. Comunică discret cu publicul, dar lasă setul să vorbească pentru el. Și ce set! N-am identificat nimic cunoscut printre melodii, dar nu pot să uit niște sintetizatoare demențiale!

Alex Gaudino e cunoscut la noi pentru “Destination Calabria” și cam atât, dar în Vest lumea îl știe drept un producător foarte bun. Știu că a produs o tonă de melodii pentru mai toate casele de discuri, inclusiv pentru Armada și “Mirage”-ul lui Armin van Buuren. Din păcate însă setul lui Gaudino n-a fost perfect: prea multe efecte nesincronizate cu ritmul melodiei si o defecțiune în mijlocul setului m-au făcut să trec prestația italianului în partea a doua a clasamentului personal. Plus că nu te apuci să-i trimiți tweet-uri lui Benny Benassi în timp ce-i pui melodia la un party:

Referința eminesciană de mai sus se referă la Vika Jigulina. Tipa a intrat după Gaudino și a oferit un set foarte bun, așa că dorința mea e să o mai prind pe la vreun party, pentru că știe cum să țină un public în priză.

Organizarea evenimentului

Credeam că Radio 21 s-a prins de schemă după atâtea ediții de Liberty Parade. Barmanii au fost foarte slabi. Plus că au rămas fără băutură. A rămâne fără băutură la bar la una dintre cele mai mari petreceri ale anului e ca și cum ai avea cel mai tare Lambo și ai rămâne în pana prostului.

Plus că cel mai mare coșmar al băutorului de bere a devenit realitate: “îmi pare rău, dar berea e caldă”. Noroc că Pepsi-ul era totuși rece. Cei de la Radio 21 s-au gândit că e bine să pună un singur barman pe platforma VIP, că invitații pot să aștepte la coadă, nu-i bai.

Știu că mă leg de lucruri ce pentru unii par chichițe, dar la miile de oameni care au fost acolo este foarte ușor ca unul să înceapă să comenteze de rău prestația barmanilor, ca mai târziu să fie acompaniat de alte sute și să se exagereze ca la numărătoarea de voturi în Teleorman.

Și încă un lucru pentru Radio 21 și următoarea ediție de Liberty Parade: înainte de începerea evenimentelor ar fi bine să puneți niște fiole în botul barmanilor. Cine a venit cu trenul la Liberty știe 😉

PS: Pepsi n-a avut un moment al sponsorului grozav. Un mix cu Antonia, Inna, Velea și niște animații pe LED-uri? Slăbuț, lumea e pretențioasă, chiar și pentru un eveniment gratuit.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Adela · July 17, 2013 at 17:50

RIP Liberty! Vrem Vibe-ul inapoi in dreptul partenerilor radio, vrem mai multa muzica de calitate si mai putina din cea comerciala, vrem imnurile de acum 4-5 ani! La anul n-o sa mai merg!

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

UNTOLD 2018: in need of some Anjuna Love

Ieri au ieșit trei știri importante despre Untold Festival. Prima dintre ele: următoarea ediție va avea loc între 2 și 5 august. Tot la Cluj, tot în același în parc și tot cu aceeași atmosferă Read more…

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Muzica

Două melodii bune de la #ABGT250

Above & Beyond au marcat 250 de episoade ale emisiunii Group Therapy printr-un weekend plin de muzică organizat în America, în statul Washington (The Gorge Amphitheatre). Pe lângă melodiile lor și anunțul că următorul album, Read more…