Probabil că mai țineți minte accidentul lui Mircea Lucescu, din care acuzațiile și declarațiile prezente în toate buletinele de știri nu au lipsit. La momentul respectiv antrenorul român menționa intenția vatmanului de a-l lovi, lucru luat în derâdere de blogosferă, chiar și de mine.

Azi mi-am pus întrebarea dacă există vreun sâmbure de adevăr în declarațiile lui Mircea Lucescu. Deși fostul selecționer al Naționalei României este cunoscut pentru setea sa de conspirații, declarațiile sale pot fi adevărate dacă dau ca exemplu comportamentul de astăzi al unui vatman.

În fiecare dimineață urc de la stația Șincai, cu direcția Timpuri Noi. Linia de tramvai de pe Șerban Vodă este mai tot timpul ocupată de șoferi care stau să facă stânga spre Unirii. În mod normal șoferii se dau la o parte când vine tramvaiul pentru că au loc să înainteze în intersecție, fără să-i încurce pe cei ce merg perpendicular pe direcția lor.

Însă azi am văzut cum un tip cu o dubă s-a mișcat puțin mai greu de pe șina de tramvai, iar vatman-ul, acest paznic de încredere al moralității în trafic, s-a gândit să-i ofere o lecție și să se oprească fix în mijlocul intersecției, cu toate că semaforul se făcuse verde pentru cei de pe Cantemir și Tineretului. Drept urmare toată intersecția s-a blocat din cauza unui cretin cu veleități de învățător prin puterea exemplului.

Pentru moment am avut o dorință bolnavă de a-i vedea pe șoferii blocați cum se dau jos din mașini pentru a-l snopi din bătaie pe vatman. Dar noi suntem niște moralizatori, nu ne ocupăm cu așa ceva.

PS: Dom’ Oprescu, că tot ați fost reales, ziceți-le băieților de la RATB să pornească aerul condiționat pe autobuz, că nu dăm în pneumonie așa de repede. Totuși nu fac parte din acei 80% despre care Prigoană spunea că fraudează serviciul de transport public de suprafață.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

2 Comments

Dan P. · June 13, 2012 at 14:29

Soferii de RATB si vatmanii de pe tramvaie sunt cei mai jegosi.
Eu nu am luat in deradere ce a zis Lucescu. Vad zilnic cazuri cu tramvaie care pleaca pe culoarea rosie, care fac stanga fara sa acorde prioritate, care se opresc la milimetru de o masina doar ca sa intimideze soferul.

Si chiar discutie intre doi vatmani: Da-i ba una sa il inveti minte!

Pe astia ii doare in cur. Stau pe un colos de fiare, au asigurare si stiu ca orice intra pe linia de tramvai este posibil vinovat la o adica.

Eu evit RATB-ul in trafic in toate formele lui!

    dan · June 13, 2012 at 14:41

    Din pacate metroul nu ajunge peste tot.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

RCS-RDS este tras în jos de către echipele de teren

Mi-e greu să înțeleg logica RDS de a subcontracta echipe de mediocri. După episodul de acum 3 ani și jumătate, am constatat că oamenii care vin să-ți bage net în casă în continuare n-au habar Read more…

Cotidiene

Un canal de Youtube pentru fanii minimalismului

Matt D’Avella e un tip care trăiește într-un apartament minimalist și vorbește pe Youtube despre asta. Bine, a și regizat un documentar pe aceeași temă – îl puteți vedea pe Netflix. Motiv pentru care (probabil) Read more…

Cotidiene

Sunt curios ce influență poate avea un retailer asupra unui serviciu de curierat

Pentru cei care mă știu, povestea coletului Urgent Cargus din preajma Crăciunului este cunoscută. Pe scurt: un produs comandat de pe ASOS și livrat perfect până la Oradea de către DHL a ajuns în mâinile Read more…