Ieri a fost zi de cumpărături și am trecut pe la iStyle să văd care-i treaba cu noul MacBook Pro. Știu, se pierd multe odată cu noua generație, dar, după vreo 5 minute de utilizare, mi-am dat seama că Apple știe ce face.

Primul test: tastatura. Luată de pe MacBook-ul de 12″, dar la a doua generație. E bestial că nu mi-a solicitat timp de acomodare. Plus că pare mai silențioasă.

Touch Bar-ul e iar o chestie făcută cu cap. Puteau s-o dea de gard foarte ușor, dar textura mată a ecranului tactil e ceea ce trebuie, iar timpul de răspuns e minim. Am deschis câteva aplicații să văd cum se comportă comenzile contextuale. iTunes (da, eu chiar folosesc iTunes), Safari, Keynote și Messages au comenzi foarte intuitive. Cu adevărat de apreciat e faptul că TouchBar-ul completează task-uri fără a ocupa ecranul laptopului.

Ecranul e și el o bijuterie. Bine, de la un utilizator de MacBook Pro mid-2012 cu ecran 13″ și 1280x800px, orice laptop cu o rezoluție decentă e aur curat. Unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, iar detaliile sunt în ton cu ecranele Retina din ultimii ani.

Last but not least, boxele au evoluat foarte mult față de ceea ce găsim pe un MacBook Pro vechi de un an. Aici trebuie să le auziți voi.

Rămân în continuare două mari probleme: ecosistemul USB-C limitat și prețul. Începând cu 9500 lei și fără opțiuni de upgrade, e nevoie de o a doua sau chiar de o a treia generație pentru ca MacBook Pro să fie cu adevărat dezirabil.

PS: Versiunea fără Touch Bar este de evitat.

foto via

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Wishlist: iMac 4K 2017 | Dan Pandrea · June 12, 2017 at 21:14

[…] monitor 5K în viața voastră și dacă sunteți dispuși să renunțați la portabilitatea unui MacBook Pro, $1499 este următoarea țintă. Sau vreo 8000 de lei cât va costa pe la noi un iMac […]

Leave a Reply

Related Posts

Tech

ENGIE aduce produse de pe Indiegogo

Rareori se întâmplă ca produsele de pe Indiegogo sau Kickstarter să mă impresioneze. Ăsta e unul. Altul e Sensibo, un gadget care leagă telefonul de aparatele de aer condiționat. Totul a început acum 3 ani, când Read more…

Foto

Zeiss revine lângă Nokia

Undeva, într-un sertar, un Nokia N73 roșu, cu cameră de 3.2 megapixeli și optică Zeiss încă speră că îl voi folosi măcar câteva zile. Din păcate, la fel ca Vama Veche, Nokia nu mai e Read more…

Tech

Ce spuneau zvonurile despre primul iPhone

Toată lumea e cu ochii pe următorul iPhone. Va avea butonul Home integrat în ecran, cu tot cu senzorul de amprentă? Va avea încărcare prin inducție? Vom afla cu siguranță peste vreo 3 luni. Până Read more…