Ieri a fost zi de cumpărături și am trecut pe la iStyle să văd care-i treaba cu noul MacBook Pro. Știu, se pierd multe odată cu noua generație, dar, după vreo 5 minute de utilizare, mi-am dat seama că Apple știe ce face.

Primul test: tastatura. Luată de pe MacBook-ul de 12″, dar la a doua generație. E bestial că nu mi-a solicitat timp de acomodare. Plus că pare mai silențioasă.

Touch Bar-ul e iar o chestie făcută cu cap. Puteau s-o dea de gard foarte ușor, dar textura mată a ecranului tactil e ceea ce trebuie, iar timpul de răspuns e minim. Am deschis câteva aplicații să văd cum se comportă comenzile contextuale. iTunes (da, eu chiar folosesc iTunes), Safari, Keynote și Messages au comenzi foarte intuitive. Cu adevărat de apreciat e faptul că TouchBar-ul completează task-uri fără a ocupa ecranul laptopului.

Ecranul e și el o bijuterie. Bine, de la un utilizator de MacBook Pro mid-2012 cu ecran 13″ și 1280x800px, orice laptop cu o rezoluție decentă e aur curat. Unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, iar detaliile sunt în ton cu ecranele Retina din ultimii ani.

Last but not least, boxele au evoluat foarte mult față de ceea ce găsim pe un MacBook Pro vechi de un an. Aici trebuie să le auziți voi.

Rămân în continuare două mari probleme: ecosistemul USB-C limitat și prețul. Începând cu 9500 lei și fără opțiuni de upgrade, e nevoie de o a doua sau chiar de o a treia generație pentru ca MacBook Pro să fie cu adevărat dezirabil.

PS: Versiunea fără Touch Bar este de evitat.

foto via

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Wishlist: iMac 4K 2017 | Dan Pandrea · June 12, 2017 at 21:14

[…] monitor 5K în viața voastră și dacă sunteți dispuși să renunțați la portabilitatea unui MacBook Pro, $1499 este următoarea țintă. Sau vreo 8000 de lei cât va costa pe la noi un iMac […]

Leave a Reply

Related Posts

Comunicare

IKEA, încărcarea wireless, iPhone 8 și niște ad-uri bune

IKEA nu se află la primul episod în care ia filosofia (sau marketing-ul) Apple și o adaptează propriului brand. Au făcut asta cu unul dintre cataloagele lor, iar de data asta au venit cu niște Read more…

Tech

Am rămas cu 3 lucruri după conferința Apple

La ora locală 10, Tim Cook a anunțat următoarele generații de produse: Apple Watch Series 3, iPhone 8, 8 Plus, X și Apple TV 4K. Deși multă lume se concentrează pe cât de dezamăgitoare este Read more…

Tech

Nokia 5 review: plăcut surprins

Am ales să public review-ul Nokia 5 în ziua în care Apple anunță următoarele iPhone-uri dintr-un simplu motiv: nu ai nevoie de un buget de +3000 lei pentru a avea un smartphone decent. Următoarele rânduri Read more…