Ieri a fost zi de cumpărături și am trecut pe la iStyle să văd care-i treaba cu noul MacBook Pro. Știu, se pierd multe odată cu noua generație, dar, după vreo 5 minute de utilizare, mi-am dat seama că Apple știe ce face.

Primul test: tastatura. Luată de pe MacBook-ul de 12″, dar la a doua generație. E bestial că nu mi-a solicitat timp de acomodare. Plus că pare mai silențioasă.

Touch Bar-ul e iar o chestie făcută cu cap. Puteau s-o dea de gard foarte ușor, dar textura mată a ecranului tactil e ceea ce trebuie, iar timpul de răspuns e minim. Am deschis câteva aplicații să văd cum se comportă comenzile contextuale. iTunes (da, eu chiar folosesc iTunes), Safari, Keynote și Messages au comenzi foarte intuitive. Cu adevărat de apreciat e faptul că TouchBar-ul completează task-uri fără a ocupa ecranul laptopului.

Ecranul e și el o bijuterie. Bine, de la un utilizator de MacBook Pro mid-2012 cu ecran 13″ și 1280x800px, orice laptop cu o rezoluție decentă e aur curat. Unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, iar detaliile sunt în ton cu ecranele Retina din ultimii ani.

Last but not least, boxele au evoluat foarte mult față de ceea ce găsim pe un MacBook Pro vechi de un an. Aici trebuie să le auziți voi.

Rămân în continuare două mari probleme: ecosistemul USB-C limitat și prețul. Începând cu 9500 lei și fără opțiuni de upgrade, e nevoie de o a doua sau chiar de o a treia generație pentru ca MacBook Pro să fie cu adevărat dezirabil.

PS: Versiunea fără Touch Bar este de evitat.

foto via

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Wishlist: iMac 4K 2017 | Dan Pandrea · June 12, 2017 at 21:14

[…] monitor 5K în viața voastră și dacă sunteți dispuși să renunțați la portabilitatea unui MacBook Pro, $1499 este următoarea țintă. Sau vreo 8000 de lei cât va costa pe la noi un iMac […]

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Următorul iPhone ieftin începe să prindă formă

Site-urile ce trăiesc doar din publicarea zvonurilor și-au luat-o grav peste bot când Apple a ieșit în față cu cifre trimestriale. Ultima strigare, cea în care Tim Cook a zis că iPhone X a fost Read more…

Tech

Lucruri pe care le vreau de la macOS 10.14

Cam într-o lună vom vedea primul demo al viitoarei versiuni macOS. Presa vrea îmbinarea macOS cu iOS. Eu vreau niște lucruri mai simple. Aplicații cross-platform Magazinul de aplicații pentru macOS e cam degeaba. În afară Read more…

Tech

Un argument în favoarea parolelor complicate

Atacul de la St Bernardino a adus în discuție, printre altele, securitatea telefoanelor mobile. Bănuiesc că știți povestea: FBI le-a cerut celor de la Apple un backdoor, Cook a zis “nu” și de acolo s-a Read more…