Sunt sigur ca nu-s singurul nebun de pe-aici care atribuie oamenilor cântece caracterizante. De exemplu Alex tot arată de parcă ar fi ieșit din liceu, drept urmare 18 ani ar fi melodia pe care aș pune-o ca ton de apel dacă ne-am dialoga pe telefoane.

Săptămâna trecută m-am întâlnit cu o prietenă căreia încerc să îi atribui o piesă de ceva timp. Dificultatea există din cauza faptului că respectiva mi-a îmbogățit cultura muzicală cu foarte multe exemple, așa că a alege o melodie se dovedește a fi problematic. Aș putea începe cu prima melodie pe care am auzit-o cântând-o, un imn al unei generații și a unei categorii de vârstă:

Asta se întâmpla acum vreo șapte ani, eram a 10-a și ea cânta la un bal al majoratului, iar eu eram cu camera video, fiind cuprins de spiritul bloggeristic necunoscut pentru mine. Cu timpul am mai aflat din preferințele ei și peste niște ani aveam să-i aleg un cadou despre care știu că i-a plăcut mult. Cadoul respectiv conținea piesa asta:

Cui nu-i place Sting? Aș putea foarte simplu să închei căutările aici, pentru că piesa este foarte reușită și i se potrivește. Însă al treilea videoclip de aici poartă melodia pe care i-o atribui:

Nu i-am spus asta încă, nici măcar săptămâna trecută, pentru că a fost #dumaparty (sau petrecerea de ziua ei). Da, e vorba de Anca Duma, prietena și colega de facultate, cea cu care mă trag de urechi pe tema liceului terminat (între noi fie vorba, al meu a fost și este mai tare decât al ei). A fost ziua ei, a adunat prieteni în deja cunoscuta casă de pe Mătăsari 17 și a petrecut până dimineața. Așa se face!

Categories: Muzica

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

UNTOLD 2018: in need of some Anjuna Love

Ieri au ieșit trei știri importante despre Untold Festival. Prima dintre ele: următoarea ediție va avea loc între 2 și 5 august. Tot la Cluj, tot în același în parc și tot cu aceeași atmosferă Read more…

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Muzica

Două melodii bune de la #ABGT250

Above & Beyond au marcat 250 de episoade ale emisiunii Group Therapy printr-un weekend plin de muzică organizat în America, în statul Washington (The Gorge Amphitheatre). Pe lângă melodiile lor și anunțul că următorul album, Read more…