Refrenul ăsta mă însoțește mereu când vine vorba de emanciparea românului de la eterna apă de la robinet. Mărturii stau culorile cele mai variate ale apei: de la galben subtil, până la cafea, că doar trebuie să știe locatarii când schimbăm țevile.

Primul pas către o apă mai bună a fost filtrul pe care l-a atașat toată lumea chiuvetei. Cu o durată de viață de undeva la 6 luni, filtrul de apă a fost hitul noului mileniu. Inutil, totuși, mai ales că filtrele ajungeau să se strice după câțiva ani. Așa că toți am trecut la apă îmbuteliată. Și nu orice fel de apă, ci minerală, sănătoasă, natură, alea alea.

Asta până când AQUA Carpatica a pornit Testul Purității și mi-a trimis niște testere. Am împărțit pe la birou, m-am întors acasă și am testat din apa îmbuteliată consumată. Ce cumpărați la 5 litri de la Mega Image (produs propriu) are în jur de 20 mg/l, iar Borsecul se oprește pe la 10. Deocamdată nu îmi fac curaj să dau drumul la robinet și să pun testerul. Iar în cazul în care vă întrebați care e treaba cu nitrații:

[nitrații sunt ] substanțele care se găsesc în mod natural în sol, fiind un compus al azotului care hrănește rădăcinile plantelor, dar și cea mai importantă substanță din îngrășămintele folosite în agricultură. În exces, aceștia trec în pânza freatică și contaminează apa, iar efectele lor asupra organismului sunt de la cele minore, la cele foarte grave, precum cancerul sau chiar moartea, în special la sugari.

Aflați mai multe pe site-ul dedicat campaniei.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

2 Comments

Sinnerdan · May 29, 2014 at 11:24

Abia astept si testul petru puritatea aerului. O sa fie o campanie perfecta de marketing pentru aerul imbuteliat.

Tgv · June 7, 2014 at 11:09

Da, adevarul e ca-i putin ciudat sa vinzi apa si vii cu astfel de faze… oare daca un om de la sat incepe sa vorbeasca de fantana ar mai avea ceva de zis cei care fac astfel de campanii?

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Când aud de taxa de solidaritate, mă aștept la anunțul unirii cu Basarabia

Hai că n-avem timp să ne tragem sufletul și primim din nou gogoașa cu taxa de solidaritate. De data asta, în valoare de 2% și plătită de angajator. Pentru ce o fi solidaritatea aia, nu Read more…

Auto

Alternativă la DN2

Pentru că am trecut peste unul dintre cele mai sângeroase weekend-uri de pe șoselele României, vă las mai jos o variantă de evitare a Drumului Național 2, între Buzău și București. Varianta e valabilă atât Read more…

Cotidiene

Avem conducătorii pe care îi merităm

Un consilier local din comuna Sadu, judeţul Sibiu, a propus ca poliţiştii să anunţe mai întâi la Primărie când vin să facă razii în comună, ca oamenii să se poată feri. „Noi îi plătim, şi Read more…