Refrenul ăsta mă însoțește mereu când vine vorba de emanciparea românului de la eterna apă de la robinet. Mărturii stau culorile cele mai variate ale apei: de la galben subtil, până la cafea, că doar trebuie să știe locatarii când schimbăm țevile.

Primul pas către o apă mai bună a fost filtrul pe care l-a atașat toată lumea chiuvetei. Cu o durată de viață de undeva la 6 luni, filtrul de apă a fost hitul noului mileniu. Inutil, totuși, mai ales că filtrele ajungeau să se strice după câțiva ani. Așa că toți am trecut la apă îmbuteliată. Și nu orice fel de apă, ci minerală, sănătoasă, natură, alea alea.

Asta până când AQUA Carpatica a pornit Testul Purității și mi-a trimis niște testere. Am împărțit pe la birou, m-am întors acasă și am testat din apa îmbuteliată consumată. Ce cumpărați la 5 litri de la Mega Image (produs propriu) are în jur de 20 mg/l, iar Borsecul se oprește pe la 10. Deocamdată nu îmi fac curaj să dau drumul la robinet și să pun testerul. Iar în cazul în care vă întrebați care e treaba cu nitrații:

[nitrații sunt ] substanțele care se găsesc în mod natural în sol, fiind un compus al azotului care hrănește rădăcinile plantelor, dar și cea mai importantă substanță din îngrășămintele folosite în agricultură. În exces, aceștia trec în pânza freatică și contaminează apa, iar efectele lor asupra organismului sunt de la cele minore, la cele foarte grave, precum cancerul sau chiar moartea, în special la sugari.

Aflați mai multe pe site-ul dedicat campaniei.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

2 Comments

Sinnerdan · May 29, 2014 at 11:24

Abia astept si testul petru puritatea aerului. O sa fie o campanie perfecta de marketing pentru aerul imbuteliat.

Tgv · June 7, 2014 at 11:09

Da, adevarul e ca-i putin ciudat sa vinzi apa si vii cu astfel de faze… oare daca un om de la sat incepe sa vorbeasca de fantana ar mai avea ceva de zis cei care fac astfel de campanii?

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Nenorociții de la Mega Mall

Cred că s-a făcut o săptămână de când parcarea de la Mega Mall are bariere și bonuri. Nimic neobișnuit până acum. Deși nu scrie nicăieri pe tichet dacă există vreo perioadă de gratuitate, câteva vizite Read more…

Cotidiene

83,4 kilometri de autostradă în 3 ani. Îndrăznește să crezi!

În decembrie 2014, Ministerul Transporturilor inaugura 28.2 de kilometri de autostradă, între Arad și Nădlac. De atunci, mândra noastră patrie s-a mai împodobit cu 83.4 kilometri. Anul acesta am inaugurat o jumătate de lot în Read more…

Cotidiene

S-o înjurăm pe Firea că îndeamnă la respectarea legii

Acum niște ani, Victor Ponta se declara împotriva unei idei doar pentru simplul motiv că Traian Băsescu era pro. Nu conta dacă ideea era bună (sau rea), Ponta era contra pentru că el trebuia să Read more…