Refrenul ăsta mă însoțește mereu când vine vorba de emanciparea românului de la eterna apă de la robinet. Mărturii stau culorile cele mai variate ale apei: de la galben subtil, până la cafea, că doar trebuie să știe locatarii când schimbăm țevile.

Primul pas către o apă mai bună a fost filtrul pe care l-a atașat toată lumea chiuvetei. Cu o durată de viață de undeva la 6 luni, filtrul de apă a fost hitul noului mileniu. Inutil, totuși, mai ales că filtrele ajungeau să se strice după câțiva ani. Așa că toți am trecut la apă îmbuteliată. Și nu orice fel de apă, ci minerală, sănătoasă, natură, alea alea.

Asta până când AQUA Carpatica a pornit Testul Purității și mi-a trimis niște testere. Am împărțit pe la birou, m-am întors acasă și am testat din apa îmbuteliată consumată. Ce cumpărați la 5 litri de la Mega Image (produs propriu) are în jur de 20 mg/l, iar Borsecul se oprește pe la 10. Deocamdată nu îmi fac curaj să dau drumul la robinet și să pun testerul. Iar în cazul în care vă întrebați care e treaba cu nitrații:

[nitrații sunt ] substanțele care se găsesc în mod natural în sol, fiind un compus al azotului care hrănește rădăcinile plantelor, dar și cea mai importantă substanță din îngrășămintele folosite în agricultură. În exces, aceștia trec în pânza freatică și contaminează apa, iar efectele lor asupra organismului sunt de la cele minore, la cele foarte grave, precum cancerul sau chiar moartea, în special la sugari.

Aflați mai multe pe site-ul dedicat campaniei.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

2 Comments

Sinnerdan · May 29, 2014 at 11:24

Abia astept si testul petru puritatea aerului. O sa fie o campanie perfecta de marketing pentru aerul imbuteliat.

Tgv · June 7, 2014 at 11:09

Da, adevarul e ca-i putin ciudat sa vinzi apa si vii cu astfel de faze… oare daca un om de la sat incepe sa vorbeasca de fantana ar mai avea ceva de zis cei care fac astfel de campanii?

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Gagica lui Dragnea e o falsă problemă

Văd că lumea a rămas după marele Congres doar cu ideea că e nasol să umbli cu o tipă mai tânără cu 30 de ani decât tine. Ceea ce, în contextul real, adică cel politic, Read more…

Cotidiene

The Bucharest Major ne pune pe harta internațională DotA 2

N-am prea fost atent în ultima vreme și m-am trezit că România a devenit un hub important pentru jucătorii de DotA 2. Atât de important, încât se organizează The Bucharest Major chiar la noi în Read more…

Cotidiene

Următorul pas pentru salvarea idioților de pe șosea

Am fost în weekend la Buzău pe o ploaie absolut sâcâitoare. Pentru că folosesc ruta alternativă la DN2, am interacționat cu mai puțini șoferi, însă suficient de mult cât să văd că proporția de idioți Read more…