Aceasta va fi o încercare de articol cu tentă antropologică.

Cel mai tare cuvânt pe care l-am învățat în facultate a fost “alteritate” (conform DEX: Existența, ființa privită din punct de vedere diferit de ea însăși), iar capacitatea respectivă s-a dezvoltat în ultimele luni în care am împărțit biroul cu un olandez.

Venind dintr-un mediu total diferit față de cel dâmbovițean și cu o experiență mai mare de viață, Sjef (căci așa îl cheamă) m-a învățat indirect anumite lucruri. Primul pe care l-am observat a fost obiceiul de a mânca prânzul. Cunosc foarte mulți oameni care mănâncă în fața unui ecran, mestecând maxim de două ori fiecare bol alimentar și terminând porția foarte repede. Uitându-mă în capătul celeilalte mese Sjef era absolut deconectat de tot ce înseamna internet, telefon sau altă sursă de informare și cu toate că porțiile sale sunt întotdeauna (mult) mai mici ca ale mele, el era ultimul care ducea farfuria în bucătărie.

Why don’t you enjoy your food?

Întrebarea asta mi-a dat mult de gândit asupra lucrurilor pe care le facem pe fast forward. În ultima perioadă am observat că lucrurile care ne distrag atenția pot să aștepte, până la urmă e vorba de prioritizarea lucrurilor cu adevărat importante. Așa că lucrurile făcute pe fast forward s-au transformat în întâmplări derulate la viteză normală și după câteva săptămâni am observat că poți avea timp pentru tot.

Vă sugerez să începeți cu masa de prânz, începeți să vă bucurați de ea!

foto


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Cum să nu te prindă toamna cu nădragii lăsați în propriul magazin online

E iulie, e vacanță, viața e mișto. Dar dacă te gândești că mai sunt abia 2 luni până la toamnă, îți dai seama că nu mai ai mult să pregătești campaniile pentru perioada în care Read more…

Cotidiene

Dacă aș fi primar (5): Ionuț e un jegos

Bine ați venit în seria de articole care nu propun autostrăzi suspendate, revoluție în trafic în 6 luni și zone metropolitane! Articolele “Dacă aș fi primar” cuprind idei simple, care pot îmbunătăți vizibil bunul mers Read more…

Cotidiene

Canicula a salvat Bucharest Food Festival

Sâmbătă a fost genul ăla de zi în care rufele s-au uscat într-o oră (sau poate chiar mai puțin). A fost și ziua în care am trecut pe la Bucharest Food Festival. S-a ținut în Read more…