Fix când citeam că Yahoo se gândește să vândă “divizia de internet”, printre care și serviciul Flickr, dau peste vestea că Yahoo Messenger are parte de un reboot.

Folosesc Yahoo Messenger în fiecare zi, chiar dacă suportul pentru Mac OS X s-a oprit undeva la versiunea 10.8. Din fericire, aplicația Messages știe să preia contul de Yahoo și se descurcă decent, însă suferă la multe capitole cu care adolescentul din mine era obișnuit pe vremuri.

De aceea, Yahoo și-a dat seama în al 12-lea ceas că ar trebui să revitalizeze aplicația, începând foarte prost. Pe scurt, Yahoo a dat drumul la chat-ul prin browser și a lansat o aplicație compatibilă Android și iOS. Platformele clasice au fost lăsate baltă, o versiune pentru tablete fiind în pregătiri. Spun că au început prost relansarea aplicației, întrucât vechea gardă a utilizatorilor sunt obișnuiți cu versiunile desktop (nici cea de Windows nu e disponibilă pentru descărcare).

La capitolul funcționalitate nu aduc nimic în plus. Photo sharing avem, la fel și GIF-uri și like-uri pe mesaje. Cu ce ar trebui să fie atrasă generația care folosește Facebook Messenger și WhatsApp?

Îmi scapă motivul pentru care n-au lansat totul deodată. Așa puteam și eu să port conversații fără deconectări și intercalări ale mesajelor. Dar pentru asta Yahoo ar trebui să își aducă aminte cum să țină de servere.  messenger.yahoo.com, pentru cine este interesat.

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Am rămas cu 3 lucruri după conferința Apple

La ora locală 10, Tim Cook a anunțat următoarele generații de produse: Apple Watch Series 3, iPhone 8, 8 Plus, X și Apple TV 4K. Deși multă lume se concentrează pe cât de dezamăgitoare este Read more…

Tech

Nokia 5 review: plăcut surprins

Am ales să public review-ul Nokia 5 în ziua în care Apple anunță următoarele iPhone-uri dintr-un simplu motiv: nu ai nevoie de un buget de +3000 lei pentru a avea un smartphone decent. Următoarele rânduri Read more…

Tech

Pe 12 septembrie vedem noul iPhone

Dacă v-ați săturat de torenții de știri și de zvonuri despre cum va fi următorul iPhone, aflați că, pe 12 septembrie, Tim Cook ne va izbăvi cu un anunț oficial. Mă rog, cel mai probabil Read more…