Fix când citeam că Yahoo se gândește să vândă “divizia de internet”, printre care și serviciul Flickr, dau peste vestea că Yahoo Messenger are parte de un reboot.

Folosesc Yahoo Messenger în fiecare zi, chiar dacă suportul pentru Mac OS X s-a oprit undeva la versiunea 10.8. Din fericire, aplicația Messages știe să preia contul de Yahoo și se descurcă decent, însă suferă la multe capitole cu care adolescentul din mine era obișnuit pe vremuri.

De aceea, Yahoo și-a dat seama în al 12-lea ceas că ar trebui să revitalizeze aplicația, începând foarte prost. Pe scurt, Yahoo a dat drumul la chat-ul prin browser și a lansat o aplicație compatibilă Android și iOS. Platformele clasice au fost lăsate baltă, o versiune pentru tablete fiind în pregătiri. Spun că au început prost relansarea aplicației, întrucât vechea gardă a utilizatorilor sunt obișnuiți cu versiunile desktop (nici cea de Windows nu e disponibilă pentru descărcare).

La capitolul funcționalitate nu aduc nimic în plus. Photo sharing avem, la fel și GIF-uri și like-uri pe mesaje. Cu ce ar trebui să fie atrasă generația care folosește Facebook Messenger și WhatsApp?

Îmi scapă motivul pentru care n-au lansat totul deodată. Așa puteam și eu să port conversații fără deconectări și intercalări ale mesajelor. Dar pentru asta Yahoo ar trebui să își aducă aminte cum să țină de servere.  messenger.yahoo.com, pentru cine este interesat.

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

0 thoughts on “Noul Yahoo Messenger: too little, too late”

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Am instalat iOS 11

Pentru că în fiecare an mă mănâncă, acum câteva zile am instalat o versiune beta a iOS 11. Este vorba de al doilea Developer Beta, pe un iPhone 6S. Am așteptat a doua versiune, pentru Read more…

Tech

Withings a devenit Nokia Health

După ce au scos €170 milioane vara trecută pentru a-i cumpăra pe francezi, finlandezii au făcut ieri marele pas și au tras Withings pe linie moartă. În locul brand-ului francez a apărut Nokia Health. La Read more…

Tech

Două noi de la Logitech

Compania care a scos cea mai tare tastatură ever nu stă pe loc și anunță două produse de urmărit. Primul dintre ele este a doua generație de cameră video de supraveghere inteligentă, numită Circle 2. Partea Read more…