Nikon D3300Ce poate să scrie un începător despre Nikon D3300? Cunoștințele minime de fotografie pot îndepărta cunoscătorii de pe această pagină, însă chiar începătorii ar putea aprecia următoarele rânduri.

Vinerea trecută am ieșit un pic la plimbare cu aparatul, l-am întors pe toate fețele și următoarele lucruri au ieșit în evidență:

Body foarte ușor

La prima atingere am avut impresia că la interior nu se află nimic. Body-ul e foarte compact, dar cu un grip cu care m-am obișnuit foarte ușor. E drept că bateria mai adaugă ceva greutate, dar nu ai cum să te plângi de gramele în plus…

18-55 nou

… pentru că obiectivul ce însoțește body-ul, un 18-55mm VRII, a intrat de asemenea la apă. În timpul utilizării este la fel de mare precum vechiul obiectiv de kit, însă depozitarea acestuia este și mai ușoară datorită unui mecanism care îl face mai compact. Pentru ca trepiedul tău să nu fie singurul obiect cu proprietăți retractabile.

Modurile ghid și efecte

Pentru începători acestea sunt cele două moduri care ar trebui să fie abordate de prima dată. Ghidul pentru că vrei să înveți ce fac toate setările și efectele pentru că nu strică să te distrezi din când în când. Vineri n-am avut timp decât de o panoramă, iar Nikon D3300 leagă foarte bine cadrele între ele.

Până la urmă poți să experimentezi după ce înveți cât de cât funcțiile aparatului, să ieși prin oraș și să cauți cadre:

Centrul Vechi (Nikonisti.ro)

Tehnice

Site-urile de specialitate vorbesc despre senzorul de 24.2 megapixeli, de eliminarea filtrului low-pass, de înregistrarea video Full HD la 60fps (ceea ce ma interesează), viteză de declanșare de până la 5fps, procesorul EXPEED 4 și ISO maxim de 12800 25600.

Pe lângă toate astea eu vreau să experimentez și mai mult cu un Nikon D3300 (am convingerea ca va fi primul meu DSLR) și să pun vechiul obiectiv Helios pe el și să văd cum arată orașul printr-o lentilă veche de mai bine de 25 de ani. Pentru că așa arată o poză făcută cu un Nikon, prin obiectivul Helios:

vita-de-vie

Categories: Foto

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Foto

[UPDATE] Fujifilm X-A5 devine noul mirrorless al vloggerilor

M-am uitat un pic peste specificațiile proaspătului anunțat Fujifilm X-A5 și, la prima vedere, are tot ce trebuie pentru vloggerii de azi. Mic, ușor, touchscreen rabatabil la 180 de grade, înregistrare 4K* și Full HD Read more…

Foto

Sony a6300: primele păreri

Articolul de față tratează decizia de a cumpăra un Sony a6300, ce am folosit înainte și care sunt primele păreri, după aproximativ 3 săptămâni de utilizare. Cei care au mai vizitat blogul știu că aparatul Read more…

Foto

Sony anunță un obiectiv pe care nimeni nu-l vrea

Chiar înainte de CES, Sony a anunțat că următorul obiectiv pentru aparatele foto APS-C, montura E va fi un 18-135mm f3.5-5.6 OSS. Practic, este un obiectiv pe care nimeni nu-l vrea, dar de care Sony Read more…