Nikon D3300Ce poate să scrie un începător despre Nikon D3300? Cunoștințele minime de fotografie pot îndepărta cunoscătorii de pe această pagină, însă chiar începătorii ar putea aprecia următoarele rânduri.

Vinerea trecută am ieșit un pic la plimbare cu aparatul, l-am întors pe toate fețele și următoarele lucruri au ieșit în evidență:

Body foarte ușor

La prima atingere am avut impresia că la interior nu se află nimic. Body-ul e foarte compact, dar cu un grip cu care m-am obișnuit foarte ușor. E drept că bateria mai adaugă ceva greutate, dar nu ai cum să te plângi de gramele în plus…

18-55 nou

… pentru că obiectivul ce însoțește body-ul, un 18-55mm VRII, a intrat de asemenea la apă. În timpul utilizării este la fel de mare precum vechiul obiectiv de kit, însă depozitarea acestuia este și mai ușoară datorită unui mecanism care îl face mai compact. Pentru ca trepiedul tău să nu fie singurul obiect cu proprietăți retractabile.

Modurile ghid și efecte

Pentru începători acestea sunt cele două moduri care ar trebui să fie abordate de prima dată. Ghidul pentru că vrei să înveți ce fac toate setările și efectele pentru că nu strică să te distrezi din când în când. Vineri n-am avut timp decât de o panoramă, iar Nikon D3300 leagă foarte bine cadrele între ele.

Până la urmă poți să experimentezi după ce înveți cât de cât funcțiile aparatului, să ieși prin oraș și să cauți cadre:

Centrul Vechi (Nikonisti.ro)

Tehnice

Site-urile de specialitate vorbesc despre senzorul de 24.2 megapixeli, de eliminarea filtrului low-pass, de înregistrarea video Full HD la 60fps (ceea ce ma interesează), viteză de declanșare de până la 5fps, procesorul EXPEED 4 și ISO maxim de 12800 25600.

Pe lângă toate astea eu vreau să experimentez și mai mult cu un Nikon D3300 (am convingerea ca va fi primul meu DSLR) și să pun vechiul obiectiv Helios pe el și să văd cum arată orașul printr-o lentilă veche de mai bine de 25 de ani. Pentru că așa arată o poză făcută cu un Nikon, prin obiectivul Helios:

vita-de-vie

Categories: Foto

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Foto

Reflex este camera SLR pe care chiar aș susține-o pe Kickstarter

Ultima dată am vorbit despre eșecul în așteptare al celor de la Yashica. Marea problemă a proiectelor ambițioase de pe Kickstar este că nici ele nu știu ce vor să fie. Cal sau măgar. Proiectul Read more…

Comunicare

Îmi place branding-ul Echipei Naționale de fotbal

Da, cred că sunt unul dintre puținele persoane care chiar apreciază gestul Echipei Naționale. Pentru că, spre deosebire de acum 20 de ani, când convocarea la Națională era cea mai mare onoare, astăzi jucătorii par Read more…

Foto

Wishlist: Sigma 16mm f1.4 DC DN Contemporary

Obiectivul în cauză nu a fost anunțat, dar am văzut primele scăpări pe net. Dacă este la fel de bun precum fratele mai mare Sigma 30mm f1.4 DC DN Contemporary, atunci ce vedeți mai jos Read more…