Apple a introdus recent funcția Night Shift pe sistemul de operare macOS Sierra. Night Shift e de ceva timp pe iOS și virează culoarea ecranului către portocaliu, în funcție de momentul zilei.

Dacă nu poți renunța la telefon atunci când te bagi în pat, măcar să adormi mai repede după ce, în final, îl lași pe noptieră. Avantajele luminii portocalii au fost dezbătute în ultimul timp, cert este că Apple n-ar fi dat afară din App Store pe dezvoltatorii aplicației f.lux dacă n-ar fi fost ceva important la mijloc.

Cum activezi Night Shift

Găsești opțiunea foarte ușor în System Preferences – Display. Vei vedea că a apărut un al treilea tab, numit Night Shift. Opțiunile nu sunt la fel de multe precum în aplicația f.lux, dar așa Apple se asigură că utilizatorii nu-și prind urechile în setări.

night shift settings

Am zis că e mai bine să ascult de ceasul biologic și să las sistemul să modifice temperatura imaginilor pe care le văd în funcție de răsăritul și apusul soarelor. Ce nu am putut face este să țin intensitatea portocaliului la jumătate.

La fel ca pe smartphone, Night Shift-ul mă ajută cu doar un sfert de portocaliu și cred că mi-am dat seama de ce. În ultimii ani, am lucrat foarte mult cu Adobe Photoshop și  Lightroom și, cel mai probabil, așteptările mele se rezumă la culori mai reci decât ce vrea Apple să văd seara și noaptea.

De aceea, cred că Night Shift nu este pentru toată lumea, mai ales pentru cei care își câștigă existența din prelucrări foto și video. Pe de altă parte, cei care se pierd în articole și clipuri pe Youtube vor iubi maxim noua funcție.


Apple a lansat noi versiuni de OS și pentru iOS și tvOS, schimbările fiind minore. În luna iunie va găzdui WWDC, unde vom vedea primele demonstrații ale sistemelor de operare ce vor fi lansate în toamnă.

foto via

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Tech

Becurile IKEA TRADFRI devin compatibile cu Amazon Alexa și Apple HomeKit

IKEA a intrat pe piața smart home în primăvară, odată cu lansarea gamei de produse TRADFRI. O mână de becuri, un hub și o telecomandă. Am vorbit despre toate aici. Comunicarea cu asistenții virtuali inteligenți Read more…

Tech

Top 5 aplicații pe bani pentru macOS

Săptămâna trecută am vorbit despre topul personal al aplicațiilor gratuite pentru macOS. Vă puteți descurca și fără cele care sunt pe bani, însă unele dintre ele sunt foarte bune pentru suma pe care trebuie să o Read more…