jeff-daniels-the-newsroom

Ieri am văzut ultimul episod din The Newsroom și când spun “ultimul”, mă refer chiar la episodul final al serialului. Unul care lasă o urmă de optimism fanilor fictivului post tv ACN, dar care, de asemenea, reușește să închidă cercul poveștii într-un mod foarte inteligent.

Scena preferată rămâne întoarcerea lui Neil și confruntarea acestuia cu tipul care îi preluase postul de internaut șef în redacție și care scria mizerii de articole gen Buzzfeed, Gawker și, mai nou, Mashable. Neil îl bagă pe internaut în corzi când îi spune:

You embarrass me. It took me a long time to build ACN Digital […] I built this into a tool that gathered, expanded on and disseminated information that is useful.

Așa ar trebui abordat omul care se ocupă de Digi24 pe Facebook și chiar pe site, având în vedere obsesia pentru SEO. La fel ca în cuvântarea lui Neil, Digi24 a avut (și încă are) imaginea unui post de știri în care valoarea informației primează. Și, deși îi apreciez pentru producții și pot afirma cu mâna pe telecomandă că butonatul se oprește de cele mai multe ori pe postul lor, prezența Digi24 în online naște momente penibile pentru cineva care are pretenția de a se numi jurnalist.

digi24-facebookYou embarrass me, Digi24…

 


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

2 Comments

cristiana · December 18, 2014 at 08:51

The newsroom merita “a long run”. Inteligent si original, nu inteleg de ce nu a avut o viata mai lunga si parca nici nu a fost apreciat cat ar fi trebuit. Bine ca avem o multitudine de seriale cu vampiri si zombi.
Chiar ma gandeam la televiziuni de stiri care respecta standardele impuse de serial. Digi 24 este si la mine pe primul loc. Dar dintre cei internationali? Bbc sau Cnn? Euronews? Tv5 monde? Nu stiu. La altele nu am acces.
Pentru stiri mai bune!

    Dan Pandrea · December 18, 2014 at 22:57

    CNN are o serie de reporteri de-a dreptul cretini. Din cate am putut vedea, Euronews sunt cel mai aproape de notiunea de “reporting”.

Leave a Reply

Related Posts

Film

Filmele pe care le-am văzut în ultima vreme

S-au adunat câteva. Tomb Raider Încep cu Tomb Raider. E bun. Nu e un film excepțional, însă nu m-a făcut să dau ochii peste cap și să mă uit la ceas. Vikander face un rol Read more…

Film

Star Wars Live In Concert: cum ar trebui să vedem filmele de acum încolo

George Lucas nu ratează nicio ocazie de a scoate bani din franciza Star Wars, doar a relansat “The Phantom Menace” în 3D. “A New Hope” acompaniat de Orchestra Simfonică București are mai mult sens, așa Read more…

Film

Robert Downey Jr. aduce cu o săptămână mai devreme în sălile de cinema Avengers: Infinity War

Acum că Black Panther este la trecut, Marvel turează motoarele de marketing pentru Avengers: Infinity War. Dincolo de siguranța încasărilor de peste $1 miliard, Avengers: Infinity War trebuie să transmită un mesaj întregii industrii cinematografice: Read more…