Post-ul pornește de la o discuție lansată de Alexandru Negrea pe blogul său și care a generat destul feedback. Înainte de a continua vă recomand să-i citiți post-ul pentru a vedea de unde a pornit totul.

Ați citit? Bun. După cum ați putut vedea, Alex pornește de la ideea dansului în doi, o formă foarte expresivă de a comunica cu celălalt și cu cei din jur. Dacă partenerii sunt compatibili și se sincronizează, putem spune că dansul este o veritabilă artă. Îi înțeleg punctul de vedere al lui Alex, dar muzica house nu este un gen pe care se dansează în doi cu pasiunea unui tango.

Versurile unui cântec house spuneau cam așa: You take the majority of dance songs, and strip away the dance beat… there’s not a lot left. Deci lumea care dansează pe astfel de cântece simt doar bumtzi bumtzi bumtzi și asta datorită trendului de pe la noi. Știu că suntem foarte apreciați în Vest pentru muzica pe care o exportăm, dar nu este chiar pe gustul meu.

Trecem la partea cu dansatul în general. Cluburile nu sunt doar un loc (nu locație) în care lumea vine și dansează și apoi pleacă acasă. Dacă ne uităm pe site-urile care conțin poze cu party-urile de prin țară nu vom vedea decât poze de grup cu băieți cu pahare și fete cu țigări… în planul doi al pozei nu văd pe nimeni agitându-se pe bumtzi bumtzi bumtzi, decât foarte rar.

Pentru mine, singurele evenimente house unde poți să dansezi în voie, cu sau fără partener, sunt concertele DJ-ilor de renume. Evenimente precum ASOT 500, Armin Only, ATB in Concert, Tiesto’s Club Life și multe altele îți pot arăta cam cât de bine se poate distra lumea la astfel de concerte.

PS: I-am lăsat un comentariu lui Alex prin care îi recomandam să asculte câteva piese cu versuri bune (o altă problemă pe care a identificat-o):

Foto: flickr.com


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

5 Comments

Mihail · June 10, 2011 at 22:35

Dacă în cluburile din România ar cânta muzica a măcar unul din DJ-ii numiți de tine mai sus atunci ar fi super bine și aș fi mulțumit și eu. Dar așa numai Inna și toată gloata..

    Dan · June 10, 2011 at 22:47

    Din păcate publicul dictează ce se pune în cluburi, iar publicul nostru vrea Inna & co. Poți să privești partea bună și să consideri evenimentele cu adevărat bune drept momente rare și de ținut minte.

Onics · June 10, 2011 at 23:02

De acord! Asta e house-ul pe care il ascult si eu, nu toate piesele in engleza facute de artistii romani. [artisti?] Mi-am dat seama ca nici nu-i pot deosebi, pentru ca mi se par toate aproape la fel…

Nicu · August 27, 2011 at 13:45

da muzica asta de club ma cam irita. de asta ca distractie prefer sa-mi pun eu un fundal muzical acasa si sa joc in voie casino online Unibet acompaniat de un pahar de whisky bun. ce poate fi mai placut. si nu am nici un paparazzi acasa)

Akismet Fail : Dan Pandrea · February 9, 2012 at 12:20

[…] articolul ăsta mi s-a spus că: Iubesc adevarul, iubesc oamenii indiferent de culoare…dar il iubesc pe Antonescu […]

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Cum s-a văzut Untold de la București

Ce faci când nu ești în Cluj și Untold e pe toate gardurile? Păi te uiți, că altceva n-ai ce face. Este primul Untold care mă prinde departe de complexul amenajat în jurul noului stadion. Read more…

Muzica

ATB scoate videoclip pentru melodia Pages

“Pages” este primul single extras de pe albumul “neXt” și are parte, inevitabil, de un videoclip. Spre deosebire de celelalte, “Pages” e produs și montat chiar de ATB. Noua pasiune față de fotografii și clipuri Read more…

Muzica

Tuesday Maybe este albumul de ascultat în drum spre festivaluri

Ce asculți în drum spre festivaluri? Aceleași melodii pe care vei dansa o noapte întreagă? Cam redundant, zic. Așa că v-am găsit ceva care să vă bage în starea de festival, dar care să nu Read more…