Minculescu, Bittman, Hozier și refrenu’ vieții

Acum două zile vedeam la Florin că Minculescu și Bittman au o piesă împreună, după ani în care chestia asta părea o utopie. Personal cred că se putea mai mult, dar nu despre asta vreau să vorbesc, ci despre faptul că Bunescu a scris ieri că e plagiat. Lucru ce m-a determinat ca, timp de o oră să ascult piesele și să descopăr particularitățile celor două.

Ce vedeți mai jos e reprezentarea aproximativă a refrenului pentru fiecare melodie în parte. “Take me to church” stă fix în limitele unei octave (adică pe o distanță de maxim 8 note, nu vă gândiți la Skoda), “Torțele” sunt aprinse de rockeri bătrâni care cântă pe întinderea a aproape două octave.

Deci nu: nu e plagiat. Dar poate vă dați cu părerea la una dintre melodiile lui Adi Sînă.

minculescu-bittman-hozier-refren

foto via

7 Comments

 1. Ionut said:

  Plagiatul nu se mai constata in felul asta de mult. Sunt zeci de procese in vest castigate pt plagiat acuzand ca s-a copiat soundul si implicit starea piesei. Nu spun ca e copiata sau nu dar terminati cu insiruirea de note ca nu se mai fura asa de 60-70 de ani. Metodele noi de furt se bazeaza pe copierea soundului apoi ale armoniilor si a starii generale a piesei!

  March 9, 2016
  Reply
  • bogdan said:

   +1 to Ionut. Articolul e o aberatie partinitoare. Ca si piesa celor doi 🙂

   March 10, 2016
   Reply
   • adolf hitler said:

    cred ca e platit de ei sau kazibo , piesa e o furaciune ordinara ….. lasati vrajeala cu octavele

    March 10, 2016
    Reply
 2. dispari ma …..nu trebuie sa fi specialist sa vezi ca se aseamana melodiile alea…

  March 10, 2016
  Reply

Leave a Reply