Raluca Ion scrie pe Republica.ro un articol despre spargerea a 5 apartamente într-o singură zi. Este un fenomen îngrijorător și ar fi de aplaudat inițiativa celor de la Republica de a-l aduce în prim plan, dacă nu l-ar asocia indirect cu eliberarea condiționată a deținuților.

După eliberarea în masă a deținuților care au stat în condiții precare în închisoare, unii dintre ei au recidivat în doar câteva zile de libertate. Un bărbat de 35 de ani din Suceava, eliberat în baza recursului compensatoriu, a fost arestat din nou pentru că a condus beat și fără permis. Un altul, aflat în aceeași situație, a fost arestat pentru că a spart două automate de cafea, relatează Digi24.

„Cinci apartamente sparte numai azi. Să mulțumiți PSD-ului, doamnă!”, i-ar fi spus polițiștii unei femei din București a cărei locuință a fost spartă luni de hoți. Fiul său, Cristian Bucată, a descris pe Facebook întâlnirea cu polițiștii.

Ok. Printre eliberați se află foarte mulți recidiviști. Statistic vorbind, vreo 80%. Însă cazul de mai sus nu își cunoaște făptuitorul și, ca atare, nu se cunoaște dacă acesta este un recidivist. Motiv pentru care, până la proba contrarie, nu există legătură între apartamentul spart și eliberarea condiționată despre care se discută zilele astea.

Ca persoană privată ai tot dreptul să îți dai cu părerea și să faci legăturile care te ajută să pui capul mai ușor pe pernă. Însă, ca publicație ce are pretenția să lucreze cu dovezi, știrea asta este o mică manipulare ce este trecută ușor cu vederea pentru că, nu-i așa, este vorba despre PSD. Iar noi suntem de partea celor corecți.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Gagica lui Dragnea e o falsă problemă

Văd că lumea a rămas după marele Congres doar cu ideea că e nasol să umbli cu o tipă mai tânără cu 30 de ani decât tine. Ceea ce, în contextul real, adică cel politic, Read more…

Cotidiene

The Bucharest Major ne pune pe harta internațională DotA 2

N-am prea fost atent în ultima vreme și m-am trezit că România a devenit un hub important pentru jucătorii de DotA 2. Atât de important, încât se organizează The Bucharest Major chiar la noi în Read more…

Cotidiene

Următorul pas pentru salvarea idioților de pe șosea

Am fost în weekend la Buzău pe o ploaie absolut sâcâitoare. Pentru că folosesc ruta alternativă la DN2, am interacționat cu mai puțini șoferi, însă suficient de mult cât să văd că proporția de idioți Read more…