Raluca Ion scrie pe Republica.ro un articol despre spargerea a 5 apartamente într-o singură zi. Este un fenomen îngrijorător și ar fi de aplaudat inițiativa celor de la Republica de a-l aduce în prim plan, dacă nu l-ar asocia indirect cu eliberarea condiționată a deținuților.

După eliberarea în masă a deținuților care au stat în condiții precare în închisoare, unii dintre ei au recidivat în doar câteva zile de libertate. Un bărbat de 35 de ani din Suceava, eliberat în baza recursului compensatoriu, a fost arestat din nou pentru că a condus beat și fără permis. Un altul, aflat în aceeași situație, a fost arestat pentru că a spart două automate de cafea, relatează Digi24.

„Cinci apartamente sparte numai azi. Să mulțumiți PSD-ului, doamnă!”, i-ar fi spus polițiștii unei femei din București a cărei locuință a fost spartă luni de hoți. Fiul său, Cristian Bucată, a descris pe Facebook întâlnirea cu polițiștii.

Ok. Printre eliberați se află foarte mulți recidiviști. Statistic vorbind, vreo 80%. Însă cazul de mai sus nu își cunoaște făptuitorul și, ca atare, nu se cunoaște dacă acesta este un recidivist. Motiv pentru care, până la proba contrarie, nu există legătură între apartamentul spart și eliberarea condiționată despre care se discută zilele astea.

Ca persoană privată ai tot dreptul să îți dai cu părerea și să faci legăturile care te ajută să pui capul mai ușor pe pernă. Însă, ca publicație ce are pretenția să lucreze cu dovezi, știrea asta este o mică manipulare ce este trecută ușor cu vederea pentru că, nu-i așa, este vorba despre PSD. Iar noi suntem de partea celor corecți.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Comunicare

Îmi place branding-ul Echipei Naționale de fotbal

Da, cred că sunt unul dintre puținele persoane care chiar apreciază gestul Echipei Naționale. Pentru că, spre deosebire de acum 20 de ani, când convocarea la Națională era cea mai mare onoare, astăzi jucătorii par Read more…

Comunicare

Facebook și activarea microfonului pentru a servi ad-uri

A ieșit în spațiul public ideea că Facebook ar cam asculta despre ce vorbim pe lângă telefon, ca mai apoi să ne servească ad-uri targetate. Sună a conspirație de tinichea de aluminiu, iar Facebook neagă Read more…

Cotidiene

Catalonia sau când ambițiile unui grup restrâns afectează milioane de oameni

De regulă, nu mă bag în astfel de lucruri, mai ales când vine vorba de o încărcătură istorică ce fierbe de foarte mulți ani. Însă, în cazul Cataloniei, nu pot să nu remarc încăpățânarea unor Read more…