Încă de la vederea trailerului am avut așteptări însemnate de la cel mai recent film al lui Luc Besson, “Lucy”. Din păcate am dat peste o temă mult prea complexă pentru stilul francezului. Să ne facem bine înțeleși, Besson are o mână de aur când vine vorba de acțiune, mărturie stând filmele “Transporter”, “Taxi”, “The Fifth Element” și “Taken”. Dar un film despre inteligența umană?

Nu îi iese lui Besson. O luăm cu începutul: Scarlett Johansson este o studentă ce locuiește în Taipei, se combină cu un tip și după o săptămână ajunge să fie curierul unor traficanți de droguri. Mai departe știți ce se întâmplă din trailer: droguri în abdomen, sistemul vascular, sistemul nervos și Stephen Hawking este redus la un simplu handicapat cu niște idei drăguțe.

Concomitent cu întâmplarea prin care trece Lucy are loc o conferință la Paris, unde Morgan Freeman face ce știe mai bine: își folosește vocea într-un documentar live. Cei doi ajung să se întâlnească și de aici începe o serie de întrebări pe care filmul le grăbește foarte rău. De ce? Pentru că Besson are niște fetișuri pe care trebuie să le arate în fiecare film.

Avem obsesia pentru asiatici, cursele de mașini, polițiștii incompetenți, mult plumb consumat și multe corpuri întinse pe jos. Cu atâtea lucruri de bifat, Besson nu mai are timp să arate lucrurile care interesează audiența. Până și personajul lui Morgan Freeman nu este foarte bine conturat, scenariștii mergând pe ideea ca, “dacă îl facem pe Freeman om de știință, nu mai trebuie să insistăm cu alte lucruri”. Culmea, polițaiul franțuz pare mult mai bine desenat, însoțind-o pe Lucy prin baia de sânge pe care o lasă în urma ei prin Paris.

Problema majoră a filmului este că toată acțiunea se desfășoară într-o singură zi, asta traducându-se în cele 89 de minute menționate mai sus. Un alt regizor ar fi bătut cu pumnul în masă pentru măcar 120 de minute. Merită? Da, dar doar văzut de pe propria canapea.

Și pentru cei ce se întreabă ce puteri capătă Lucy în urma deblocării propriului creier: gândiți-vă la toți mutanții din X-Men și rezultă Scarlett Johansson într-un film de Luc Besson.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Ioan Mihai · August 9, 2014 at 10:18

Am inteles, de la multi critici seriosi de film, ca Lucy fara țâțe e no fun :)).

Leave a Reply

Related Posts

Film

De ce să mergeți la The Hitman’s Bodyguard

Filmul se încadrează în lejerele de vară. Scriitorii au mizat din start pe improvizațiile actorilor (Reynolds, Jackson, Hayek) și pe abilitatea lui Gary Oldman de a juca psihopați. Așa că așteptați-vă la constatările specifice ale Read more…

Film

Din 4 august vedem cel mai tare serial românesc!

Știam de ceva timp de Comrade Detective. Teasing-ul a început timid, cu câteva imagini pe Instagram cu VHS-ul serialului. Iată că mijlocul prin care comunismul a fost învins în România a ajuns pe masa lui Read more…

Film

Chris Evans are cele mai tari cameo-uri din Universul Cinematic Marvel

Înainte să luați furcile și topoarele că îndrăznesc să-l pun pe Evans înaintea marelui Stan Lee, hear me out. De la Stan Lee ne așteptăm la ceva amuzant. Personajul lui Chris Evans, Captain America, e Read more…