Nu cu mult timp în urmă, Logitech a renunțat la logo-ul din care nu înțelegeam nimic și a trecut la o imagine mult mai clară, mai contrastantă și, cel puțin din punctul meu de vedere, mai tânără. Cu această ocazie Logitech (sau Logi, de acum încolo) a anunțat și un mouse foarte promițător, derivat din MX Master.

Logitech-MX-Anywhere-2-Portable-Mouse-Use-On-Glass

Se numește MX Anywhere2, poate fi conectat ori prin Bluetooth, ori prin acel dongle mic wireless, este echipat cu tehnologie ce-i permite să funcționeze pe suprafețe lucioase sau transparente și promite o baterie de două luni, la o utilizare zilnică de 6 ore. Și, la fel ca MX Master, poate fi încărcat prin USB.

La €80 este un mouse pe care, cel mai probabil, mi-l voi cumpăra, însă nu acesta este produsul la care fac referire în titlu. Utilizând zilnic o tastatură K760, apreciez foarte mult că Logitech au gândit să pună niște celule fotovoltaice pe un astfel de accesoriu, iar până acum nu am nimic de reproșat.

Logitech-K760

 

Rețeta de mai sus asigură două lucruri foarte dragi mie: o durată de viață a bateriei de 3 luni, dacă nu îi oferi niciun pic de lumină și, având în vedere că nu lucrez într-o grotă, lipsa grijii de a rămâne fără energie în taste.

Am fost un pic dezamăgit să văd că Logitech n-a continuat să cerceteze această tehnologie (după K750/K760 au urmat modelele K810/K811), însă dorința vizavi de un produs care să profite de energia asigurată de lumină rămâne în continuare.  Așadar, poate sunt ingineri care ajung să citească rândurile astea: cât de greu este să iei celulele fotovoltaice de deasupra tastelor function și să le inserezi printre taste? La o simplă joacă în Photoshop, tastatura poate arăta așa:

Logitech-Wireless-Solar-Keyboard-Reviews-cd2a4bbcd8c125fa


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Comunicare

IKEA, încărcarea wireless, iPhone 8 și niște ad-uri bune

IKEA nu se află la primul episod în care ia filosofia (sau marketing-ul) Apple și o adaptează propriului brand. Au făcut asta cu unul dintre cataloagele lor, iar de data asta au venit cu niște Read more…

Tech

Am rămas cu 3 lucruri după conferința Apple

La ora locală 10, Tim Cook a anunțat următoarele generații de produse: Apple Watch Series 3, iPhone 8, 8 Plus, X și Apple TV 4K. Deși multă lume se concentrează pe cât de dezamăgitoare este Read more…

Tech

Nokia 5 review: plăcut surprins

Am ales să public review-ul Nokia 5 în ziua în care Apple anunță următoarele iPhone-uri dintr-un simplu motiv: nu ai nevoie de un buget de +3000 lei pentru a avea un smartphone decent. Următoarele rânduri Read more…