Nu cu mult timp în urmă, Logitech a renunțat la logo-ul din care nu înțelegeam nimic și a trecut la o imagine mult mai clară, mai contrastantă și, cel puțin din punctul meu de vedere, mai tânără. Cu această ocazie Logitech (sau Logi, de acum încolo) a anunțat și un mouse foarte promițător, derivat din MX Master.

Logitech-MX-Anywhere-2-Portable-Mouse-Use-On-Glass

Se numește MX Anywhere2, poate fi conectat ori prin Bluetooth, ori prin acel dongle mic wireless, este echipat cu tehnologie ce-i permite să funcționeze pe suprafețe lucioase sau transparente și promite o baterie de două luni, la o utilizare zilnică de 6 ore. Și, la fel ca MX Master, poate fi încărcat prin USB.

La €80 este un mouse pe care, cel mai probabil, mi-l voi cumpăra, însă nu acesta este produsul la care fac referire în titlu. Utilizând zilnic o tastatură K760, apreciez foarte mult că Logitech au gândit să pună niște celule fotovoltaice pe un astfel de accesoriu, iar până acum nu am nimic de reproșat.

Logitech-K760

 

Rețeta de mai sus asigură două lucruri foarte dragi mie: o durată de viață a bateriei de 3 luni, dacă nu îi oferi niciun pic de lumină și, având în vedere că nu lucrez într-o grotă, lipsa grijii de a rămâne fără energie în taste.

Am fost un pic dezamăgit să văd că Logitech n-a continuat să cerceteze această tehnologie (după K750/K760 au urmat modelele K810/K811), însă dorința vizavi de un produs care să profite de energia asigurată de lumină rămâne în continuare.  Așadar, poate sunt ingineri care ajung să citească rândurile astea: cât de greu este să iei celulele fotovoltaice de deasupra tastelor function și să le inserezi printre taste? La o simplă joacă în Photoshop, tastatura poate arăta așa:

Logitech-Wireless-Solar-Keyboard-Reviews-cd2a4bbcd8c125fa


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Cum schimbi bateria de pe iPhone-ul tău dacă ești pe Vodafone

Tocmai ce m-am întors de la reprezentanța Vodafone, de unde am ridicat un iPhone 6S. A intrat în service pe bază de probleme la baterie, după cum ați auzit în ultimele săptămâni despre mai toate Read more…

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Tech

Becurile IKEA TRADFRI devin compatibile cu Amazon Alexa și Apple HomeKit

IKEA a intrat pe piața smart home în primăvară, odată cu lansarea gamei de produse TRADFRI. O mână de becuri, un hub și o telecomandă. Am vorbit despre toate aici. Comunicarea cu asistenții virtuali inteligenți Read more…