Nu cu mult timp în urmă, Logitech a renunțat la logo-ul din care nu înțelegeam nimic și a trecut la o imagine mult mai clară, mai contrastantă și, cel puțin din punctul meu de vedere, mai tânără. Cu această ocazie Logitech (sau Logi, de acum încolo) a anunțat și un mouse foarte promițător, derivat din MX Master.

Logitech-MX-Anywhere-2-Portable-Mouse-Use-On-Glass

Se numește MX Anywhere2, poate fi conectat ori prin Bluetooth, ori prin acel dongle mic wireless, este echipat cu tehnologie ce-i permite să funcționeze pe suprafețe lucioase sau transparente și promite o baterie de două luni, la o utilizare zilnică de 6 ore. Și, la fel ca MX Master, poate fi încărcat prin USB.

La €80 este un mouse pe care, cel mai probabil, mi-l voi cumpăra, însă nu acesta este produsul la care fac referire în titlu. Utilizând zilnic o tastatură K760, apreciez foarte mult că Logitech au gândit să pună niște celule fotovoltaice pe un astfel de accesoriu, iar până acum nu am nimic de reproșat.

Logitech-K760

 

Rețeta de mai sus asigură două lucruri foarte dragi mie: o durată de viață a bateriei de 3 luni, dacă nu îi oferi niciun pic de lumină și, având în vedere că nu lucrez într-o grotă, lipsa grijii de a rămâne fără energie în taste.

Am fost un pic dezamăgit să văd că Logitech n-a continuat să cerceteze această tehnologie (după K750/K760 au urmat modelele K810/K811), însă dorința vizavi de un produs care să profite de energia asigurată de lumină rămâne în continuare.  Așadar, poate sunt ingineri care ajung să citească rândurile astea: cât de greu este să iei celulele fotovoltaice de deasupra tastelor function și să le inserezi printre taste? La o simplă joacă în Photoshop, tastatura poate arăta așa:

Logitech-Wireless-Solar-Keyboard-Reviews-cd2a4bbcd8c125fa


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Un argument în favoarea parolelor complicate

Atacul de la St Bernardino a adus în discuție, printre altele, securitatea telefoanelor mobile. Bănuiesc că știți povestea: FBI le-a cerut celor de la Apple un backdoor, Cook a zis “nu” și de acolo s-a Read more…

Foto

Adobe Lightroom Mobile primește cea mai tare funcție de pe versiunea desktop

Pe lângă Facebook, Instagram și Twitter, Adobe Lightroom este cealaltă aplicație pe care o folosesc în fiecare zi pe telefon. În ultimii doi ani, Adobe a băgat cărbuni și a adăugat noi funcții aplicației pe Read more…

Tech

Apple lucrează la imagine, mai puțin la setea de noi produse a fanilor

Deși Apple a anunțat din prima că evenimentul va fi axat pe educație, publicul a tot speculat în privința posibilelor produse. Așa cum am văzut aseară, Apple a anunțat un iPad cu actualizări hardware minore Read more…