Știam de foarte mult timp de utilitatea SSD-urilor și despre performanțele pe care le aduc. Din păcate prețul a fost întotdeauna cam mare spre deosebire de HDD-ul cu care vin echipate majoritatea laptopurilor.

Oferta de SSD-uri pe care Radu le-a publicat a fost suficient de bună cât să mă facă să trec pe soluția mai bună de stocare. Rezultatele au fost așa cum mă așteptam: vitezele de scriere sunt cu cel puțin 50% mai mari, iar aplicațiile se deschid imediat.

Și pentru cei care își fac deja griji că trebuie să o ia de la capăt cu reinstalatul sistemului de operare și a tot ceea ce înseamnă programe, treaba stă destul de simplu (cel puțin pentru cei cu Mac OS X).

Dacă aveți un hard extern de 2.5″ pe SATA 3, folosiți-vă de carcasă și conectați SSD-ul, moment în care se va deschide Disk Utility, de unde va trebui să mergeți pe tab-ul Erase și să formatați în modul Mac OS Extended (Journaled).

Mai departe instalați Carbon Copy Cloner și nu uitați să selectați opțiunea de a crea un Recovery Partition (veți primi notificare după ce începeți procedura de clonare a hard-ului). În funcție de cât de mare e hard-ul și cât din el este ocupat, timpul de clonare se poate întinde la câteva ore bune (la mine a dura vreo 2 ore și jumătate).

De acolo nu trebuie decât să scoateți SSD-ul din carcasa rack-ului și să îl schimbați cu hard-ul vechi. Sistemul de operare, toate fișierele și programele, plus instalarea SSD-ului în laptop în sub 3 ore.

Pentru cei ce vor să știe ce SSD am luat: Intel 520 de 240GB.

via HotHardware.com

via

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

4 Comments

Mihai Ioan · March 26, 2014 at 22:29

De anul trecut am tot zis ca-i bag un SSD lui tata. Are un PC cu placa de baza Asus E35M1-M-PRO, 8 GB RAM si un HDD “răhăcios” de 160 GB (WD, SATA 1). Caraie si abia citeste cu 5 ~ 8 MB/s. Sper sa ii cumpar anul asta macar un Kingston V300, desi nu prea merita investitia. E350 nu-i cine stie ce.

    Marius Cucu · March 26, 2014 at 23:15

    ssd-ul este bun pentru orice sistem. eu zic ca merita investitia, dar ai grija ca ultimele modele de kingston cam dau rateuri…

    Dan Pandrea · March 27, 2014 at 13:06

    Ai grija cu diferentele de pret dintre brand-uri. Daca prinzi vreo oferta de la unul mai cunoscut, recomand sa platesti putin mai mult pentru linistea de dupa.

O problemă de poziționare a noului iPad Pro | Dan Pandrea · March 22, 2016 at 00:33

[…] deja le dețin, cu software-ul lor, iar nevoia de înlocuire dispare. În cazul laptopurilor, dacă ai trântit un SSD în locul vechii unități de stocare, vei avea impresia că ai un laptop cu totul nou. Un iPad Pro […]

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Să se dea câte un Galaxy S9 la toată lumea!

Văzusem niște comentarii amuzante pe Facebook zilele trecute, cum că românii regretă comunismul, mai ales cei născuți după ’90. Nu suntem departe de adevăr, iar dacă ne uităm la cea mai recentă lansare Samsung – Read more…

Tech

iOS 12: Apple începe să se trezească

După un trimestru în care au făcut ce știu mai bine (adică să-și mărească profitul), Apple pare să coboare cu picioarele pe pământ. Într-un raport publicat pe Bloomberg, iOS 12 pare să se concentreze pe Read more…

Tech

Două lucruri de reținut din Q1 2018 pentru Apple

Noaptea trecută, ora locală 14 la Cupertino, Apple a anunțat rezultatele financiare pentru Q1 2018 (octombrie – decembrie 2017). Pe scurt, a fost cel mai bun trimestru din istoria de peste 40 de ani a Read more…